‘Engel Görmüyorum’ Projesi Kapsamında Konser Verilecek

Malatya Gönüllü Kalem Derneği’nin, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi ve Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü’nün desteklediği ‘Engel Görmüyorum’ projesi kapsamında konser verileceği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’nın 2013 yılı ilk döneminde dernek, vakıf, birlik, kurum ve kuruluş, sandık gibi teşekküllere yönelik açmış olduğu proje çağrısına, ‘Engel Görmüyorum’ adlı projeyle başvuran Malatya Gönüllü Kalem Derneği’nin proje başvurusu geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti.

Proje kapsamında vatandaşlar ile sağlıklı vatandaşlardan oluşan koro, Pazar günü 19.30'da Kongre ve Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Konserin prova çalışmaları Malatya Eczacılar Odası’nda yapıldı. Eğlenceli geçen prova sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, ‘Engel Görmüyorum’ projesi kapsamında engelli ve sağlıklı vatandaşlardan oluşan bir koronun meydana geldiğini kaydetti.

Koyun, koronun Pazar günü konser vereceğini belirterek, “Son provamızı gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız büyük bir emek verdiler ve çok iyi hazırlandılar. Gönüllü Kalem Derneği gerçekten takdir edilecek bir çalışma gerçekleştirdi” dedi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Okutmanı ve korunun şefi Orçun Akgün ise, koronun çalışmalarını tamamladığını ifade ederek, “Koromuz ile güzel bir çalışma yaptık. Güzel bir iş ortaya çıkacak. Pazar günü konserimize herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Malatya Gönüllü Kalem Derneği Başkanı Hakan Doğan da ‘Engel Görmüyorum’ projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Engelli arkadaşlarımızla birlikte koru ekibi kurduk. Koronun prova çalışmalarında da gördük ki, güzel bir projeyi hayata geçirmişiz. Pazar günü 19.30’da Kongre ve Kültür Merkezi’nde konserimiz olacak. Malatyalıları konserimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA