Dedeler'e Yapılacak İmam Hatip Ortaokulunun Protokolü İmzalandı

Altınekin ilçesine bağlı Dedeler beldesine yapılacak İmam Hatip Ortaokulu için Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Altınekin Kaymakamlığı ve Dedeler Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Konya Valisi Muammer Erol, valilik toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Dedeler beldesine yapılacak okul için yaptığı yardımlardan dolayı belediyeye teşekkür etti. Erol, binanın bir an önce tamamlanıp, eğitime başlaması temennisinde bulundu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise özellikle derslik açığının kapatılması için katkı yapan hayırsever vatandaşlara teşekkür dileklerinde bulundu.

Dedeler Belediyesinin eğitimle ilgili gösterdiği duyarlılığın diğer belde belediyelerine örnek olması temennisinde bulunan Gürsoy, beldeye 8 derslikli okul yapmayı planladıklarını ifade etti.

Belde belediyesinin, yapılacak binanın 400 bin lirasını karşıladığını belirten Gürsoy, "Bu anlamda bize güç verdiler. Belediyemize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da eğitime katkılarının devamını bekliyorum" dedi.

Dedeler Belediye Başkanı Mehmet Elmalı da mülkiyeti Konya İl Özel İdaresine ait alan üzerine yapılacak İmam Hatip Ortaokulu'na 400 bin lira yardımda bulunduklarını, belediyenin öz kaynaklarıyla eğitime destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Altınekin Kaymakamlığı ve Dedeler Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA