Çomü'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, tanıtımlarını yaptı.

Terzioğlu Yerkeşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi'nde ve Anafartalar Yerleşkesi'nde gerçekleşen etkinlikte, öğrenci topluluklarının üyeleri stant kurarak topluluklarını tanıttı, yeni öğrencilere faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Topluluk üyeleri, stantlarda üye kaydı da yaptı.

-Gökçeada Meslek Yüksekokulunda işaret dili semineri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Meslek Yüksekokulunda işaret dili semineri verildi.

Uluslararası işaret dili tercümanı Ahmet Kavak, seminerde, işitme engelli bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldiğini, anne ve babası dışında ailesinde çok sayıda işitme engelli bulunduğunu, anne sesi duymadan geçen çocukluk yıllarının zorluklarını anlattı.

Türkiye'de 3 milyona yakın işitme engellinin yaşadığına dikkati çeken Kavak, bu kişilerin iş hayatının dışına itildiğini, sosyal hayatta ise dışlanma korkusuyla yaşadıklarını söyledi.

Kavak, son yıllarda kamu ve özel sektör kuruluşlarında işitme engellilerinin istihdamına yönelik çalışmaların hız kazındığını ifade ederek, "Artık kamuoyunun işitme engellilerine bakışı değişmiştir. Çok sayıda kuruluş işitme engelli müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için işaret dili seminerleri düzenliyor. Bunun sonucunda ise işitme engellilerinin yaşam kalitesi iyileşiyor" dedi.

İşaret dili tercümanlarının yaptığı işler hakkında bilgi veren Kavak, tapu ve nikah dairelerinden, emniyet birimlerine, spor organizasyonlarına kadar çok geniş bir alanda işaret dili tercümanına ihtiyaç duyulduğunu ve tatmin edici ücretler önerilen bu mesleğe ilginin her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA