Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yerel Seçimler Öncesinde Bakanların Aday Olması Durumunda Görevlerinden İstifa Etmelerinin Yasal Olarak Zorunlu Olmadığını Bildirdi

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi Doğu Konferansı takımlarından Miami Heat'in all-star oyuncusu LeBron James, Chicagu Bulls'tan Derrick Rose ve Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant'ı geçerek, 2012-2013 sezonu dünya çapındaki forma satışlarında zirvede yer aldı.

NBA'in internet sitesinde yar alan açıklamaya göre, son iki yılın şampiyonu Heat'in 4 kez normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen forveti James, Chicago Bulls'tan Derrick Rose, Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant, Oklahoma City Thunder'dan Kevin Durant ve takım arkadaşı Dwyane Wade'in önünde dünya çapında geçen sezon forması en çok satılan basketbolcu oldu.

New York Knicks'in geçen sezonu sayı kralı tamamlayan oyuncusu Carmelo Anthony'nin, altıncı basamakta bulunduğu listede, Anthony'i, Dwight Howard, Deron Williams, Blake Griffin ve Rajon Rondo takip etti.

James, ABD satışlarında da zirveyi kimseye bırakmadı. ABD'de forması en fazla satılan NBA oyuncusu listesinin geriye kalan isimleri ise Rose, Bryant, Durant, Anthony, Wade, Howard, Williams, Griffin ve Rondo oldu.

Dünyada forması en fazla satılan basketbolcu olmanın kendisi için büyük anlam ifade ettiğini belirten James, "Başta çocuklar olmak üzere birçok kişi tarafından hayranlık duyulan biri olduğunu bilmek, her şeyden daha anlamlı. Birinin formasını giymek, aslında o kişiye inanmak gibi bir şey. O kişinin doğa üstü şeyler yapabileceğine inanmak gibi. Bundan dolayı gerçekten müteşekkirim" diye konuştu.

Geçen sezon NBA'de en fazla forması satılan oyuncular şöyle:

1. LeBron James

2. Derrick Rose

3. Kobe Bryant

4. Kevin Durant

5. Dwyane Wade

6. Carmelo Anthony

7. Dwight Howard

8. Deron Williams

9. Blake Griffin

10| Rajon Rondo

11. Steve Nash

12. Chris Paul

13. Russell Westbrook

14. Kevin Garnett

15. Joe Johnson

Kaynak: AA