Antalya'ya Yıldız Yağmuru

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50|Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılacak sanatçılar ve jüri üyeleri, kente gelmeye başladı.

Bugün başlayan 50|Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılacak sanatçılar ve jüri üyelerini, havalimanında Antalya’da yaşayan sanatçı Coşkun Gögen ile festival yetkilileri karşıladı.

Sanatçılar arasında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Türkan Şoray, Gülsen Tuncer, Kuzey Vargın, Ayten Uncuoğlu, Sumru Yavrucuk, İpek Bilgin, Ekin Türkmen, Erol Büyükburç, Nefise Karatay gibi ünlü isimler bulunuyor.

JÜRİ ÜYELİĞİ BÜYÜK SORUMLULUK
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Türkan Şoray, havalimanında gazetecilere 50|Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Türk sinemasına yıllardır destek olduğunu söyledi.

Festivalin Antalya halkına hayırlı olmasını dileyen Şoray, “Festivalimiz hayırlı olsun. Adımı attığım andan itibaren heyecanlanmaya başladım. Büyük bir sorumluluk jüri üyesi olmaktır. Sinema adına önemli şeyler yaşanacak. Çok güzel bir festival diliyorum” dedi.

Usta sanatçı Gülsen Tuncer de, “Festival inşallah ulusal sinemamızın yıldızını daha da parlatacak. Bu festival, Antalya ve ülkemize armağan olsun. Geçen yıllara nazaran Kültür Bakanlığı'nın bütçesinin düşük olmasını kınıyorum. Bu en eski ve önemli festivaldir” diye konuştu.

BİR HAFTA SİNEMAYLA DOLU GEÇECEK
Ünlü oyuncu Sumru Yavrucuk da, “Altın Portakal Film Festivali, Türkiye'nin en önemli festivallerinden biri. Vizyona girmemiş filmleri izleme fırsatı bulacağım. Bir haftamız sinema ile dolu geçecek” ifadelerini kullandı.

Sanatçılar daha sonra yetkililer eşliğinde konaklayacakları otellere hareket etti.
Kaynak: İHA