Antalya Merkezli 4 İldeki Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına "mail order" sistemi aracılığıyla yüklü miktarda alışveriş yaparak haksız kazanç elde ettikleri önü sürülen örgüte yönelik düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 11'e yükseldi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Ankara, İzmir ve Van'da kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen örgüte yönelik düzenlenen operasyonda A.Ö. ve H.B. isimli 2 kadın zanlı daha gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan A.Ö. ve H.B. ile daha önceden gözaltında bulunan örgüt elebaşı N.S. ve Z.A.,M.K.,T.K.,O.S.,H.K.,M.Ç.,M.D. ve Y.G. "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında banka ve kredi kartlarını kötüye kullanmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

-Kendisini dolandıran zanlıları gazetede görünce şikayette bulundu

Öte yandan İstanbul'da yaşayan bir kadın, örgütle ilgili gazetelerde çıkan haberi ve fotoğrafları gördükten sonra Siber Suçlar Şube Müdürlüğü'ne başvurarak, "Bu zanlılar kendilerini savcı ve polis gibi tanıttı. Beni çeşitli iddialarla korkutup 10 bin lira aldılar" diye şikayette bulundu. İsmi açıklanmayan kadın, örgüt üyelerine parayı elden verdiğini ve hepsini fotoğraftan teşhis ettiğini bildirdi. Zanlılar, hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla da soruşturma başlatıldı.

-Operasyonun geçmişi

Antalya merkezli düzenlenen operasyonda örgütün daha önce işlediği başka bir suçtan cezaevinde bulunan M.K. isimli bir kişinin araba kiralama şirketi aracılığıyla kimlik fotokopileri bulunan kişilerin önce bağlı bulunduğu GSM operatörü aracılığıyla annelerinin kızlık soyadını öğrendiği, ardından telefon bankacılığıyla kredi kartı bilgilerini aldığı bildirilmişti. Örgüt üyelerinin elektronik eşya alım satımı yapan şirketlerin internet sitesine girerek elektronik ortamda "mair order" yoluyla mal siparişinde bulundukları ve "mail order" formlarına ele geçirdikleri kredi kartların bilgilerini yazdığı, bu hesaplardan ödeme yapılmalarını sağladıkları iddia edilmişti. Zanlıların, kargo ile kendilerine gönderilen malları spotçulara sattıkları, bu şekilde 5 ayda 50 bin liradan fazla haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülmüştü. Zanlılardan örgüt elebaşı N.S'nin, kişilerin anne kızlık soyadını alabilmek için aradığı GSM operatörlerinin müşteri hizmetlerini ikna amacıyla "Ben acil servis doktoruyum. Bu kişi ağır yaralı. İsmini ve anne kızlık soyadını acil sisteme girmem gerekiyor" dediği, bazen de kadınlara ait kimlik bilgilerini ele geçirmek için sesini inceltip kadın gibi konuştuğu iddia edilmişti.

Kaynak: AA