Altmış Yaşında Üniversiteli Oldular

Turgutlu ilçesinde 60 yaşındaki Fehmi Gülen ve Hayri Bökü adlı iki arkadaş, üniversite hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Özel bir dershanede müdür olarak görev yapan emekli sınıf öğretmeni Fehmi Gülen ile işçi emeklisi Hayri Bökü, bu yıl sınava girerek aldıkları puanla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne kayıt olup hayalini kurdukları üniversite yaşamlarına başladı.

Hayri Bökü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1973 yılında Turgutlu Lisesi'nden mezun olduğunu, o dönem şartlar gereği bir türlü üniversiteye gidemediğini anlattı.

Bir çocuğunun üniversiteyi bitirdiğini, diğerinin halen üniversiteye devam ettiğini kaydeden Bökü, şöyle konuştu:

"İki çocuğumun üniversite yaşantısı ve arkadaşım Fehmi Gülen'in bana verdiği destek, bana üniversite okumam için bir ilham oldu. Üniversite okuyamadığım için yıllarca içimde bir eksiklik hissettim. Çocuklarımın üniversite okuması beni kıskançlığa sevk etti. İçimdeki eksikliği gidermek için dershane müdürü olan arkadaşım Fehmi Gülen ile görüştüm ve onun da teşvikiyle girdiğim sınavda başarılı oldum. Hayalini kurduğum sosyoloji bölümünü kazandım."

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne kaydını yaptırdığını dile getiren Bökü, üniversiteli olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

-"Yüksek lisansı da beraber yapacağız"

Fehmi Gülen de öğretmen okulunu bitirdikten sonra ilkokul öğretmenliğine başladığını, arkadaşının üniversite hayatına özlem duymasının kendisinin de üniversite heyecanını artırdığı anlattı.

Üniversite sınavına girerek aldığı puanla arkadaşıyla aynı bölüme kaydını yaptırdığını belirten Gülen, "Üniversiteyi bitirince aldığımız kararla yüksek lisansı da beraber yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA