4 Ekim Dünya Hayvanları Günü

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, herkesin, doğayı insanlarla paylaşan hayvanların yaşam haklarının güvence altına alınması için sorumlu davranması gerektiğini bildirdi.

Özsöyler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gelişen ve değişen dünyada hayvanlara olan bağlılık ve sevgi anlayışı değişmediğini kaydetti.

Bir çok rehabilitasyon merkezlerinde tedavi yöntemi olarak hayvan sevgisi bulunduğunu ifade eden söyler, bu kadar sevgiyle bakılan, beraberliklerinden huzur bulunan bu hayvanlara yeterince değer verilmediğini belirtti.

Söyler, şunları bildirdi:

"Her türlü hayvan varlığımızı bilinçsizce yok ediyoruz. Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği kasti hayvan ölümleri, küresel ısınma sorunları, orman yangınları dünyanın en hassas dengesi olan hayvan varlıklarını yok etmektedir. Oysa her türden hayvanlar yeryüzünün ekolojik dengesini doğal yolla sağlamaktadır. Ne yazık ki hayvan sevgisi taşımayan insan toplulukları diğer, sevgi bağlarını da taşıyamaz olmuşlardır. Doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA