20 Yıllık Kan Davası Barışla Son Buldu

Batman'ın Sason ilçesi Yücebağ beldesinde iki aile arasındaki 20 yıllık kan davası barış yemeğiyle noktalandı.

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan ile eski milletvekili Ahmet İnal, Batman'ın kanaat önderi şeyh Selman Bağdu'nun araya girmesiyle bir araya gelen Bil ve Çetinbaş aileleri verilen barış yemeğiyle barıştı. Batman merkez Beyaz Şato Düğün Salonu'nda çok sayıda kişin katıldığı barış yemeğinde konuşan Arslan, kan davasının bölgenin kanayan yaralarından bir olduğunu belirterek, tarafların kendilerine imkan verdiğini ve kendileri de fedakarlık yaparak çözme imkan bulduklarını söyledi.

Arslan, "En kötü barış kavgadan savaştan daha iyidir. Bunu dünya böyle biliyor. Savaşlar duygular hissiyatlar kabardığında yanlışlarla dolu davranışlar olur. Ama barışlar akli selim ile yapılıyor. Biz bugün aklıselimle duygularımız hassasiyetlerimizi, insani nefsi arzularımız bir kenara bırakarak bilerek yarınlarımız için çocuklarımızın geleceği için bu tercihi yaptığımızın bilincinde olmalıyız. Bu insanlar bu cemaatin önünde söz vermişler. Aman ha bu sözünüzü hiç unutmayın. Çünkü Allah korusun bunun aksi ya çatışma ve kan yada barış ve sulhtur. Bunca yıldan sonra bunun bedelini ağır ödediniz. Hiç olmazsa bundan sonra olmasın. Bu sizin elinizdedir. Duygularınızı bir kenara bırakın. Bu barışın devamını isteyin gereğini yapın. Sizler akrabasınız. Dışarıdan fitnelere kulak asmayın. Buna zara veren Allah korusun zarar görür" dedi.

"BİR YANDAN HÜZÜNLÜ BİR YANDAN DA MUTLUYUM"
Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ise, bir yandan hüzünlü bir yandan da mutlu olduğunu belirterek, "19 yıldır hepimizin bildiği gibi Yücebağ gözde bir yer olurken bu acı olay maalesef bizi yüzlerce yıl geriye getirdi. Çoluk çocuk perişan olduk. Acı bir olay yaşadık. 12 yaşında babamı kaybettim. Şu anda 34 yaşındayım. Çok acı günler çektik. Çektiğim acı günler kadar bu gün bir o kadar mutluluk duyuyorum. Neden derseniz biz yetim büyüdük. Beldemizde başka yetim çocuklar büyümesin diye bu olayda üzüldüğüm kadar bugün sevinçliyim diyebilirim. Rabbim hayırlı etsin hepimize. Yücebağ artık yeşil hattan kan davasından düşmanlıktan hep bahsedilen Yücebağ yerini barış huzur ve gelişmiş bir Yücebağ’a bırakmasını istiyorum" diye konuştu

Konuşmaların ardından verilen yemek ile kan davalı aileler barıştırıldı

Kaynak: İHA