Şamil Tayyar'dan Canan Artıman'a sert sözler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP eski Milletvekili Canan Arıtman'ın "Başörtüsü yüzünden çocuk tecavüzleri arttı" şeklindeki açıklamasına sert çıktı.

Şamil Tayyar'dan Canan Artıman'a sert sözler
CHP eski Milletvekili Canan Arıtman'ın dün bir televizyon kanalında yaptığı 'Başörtüsü yüzünden çocuk tecavüzleri arttı' şeklindeki açıklamaları tepki çekti. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da, Arıtman'ın açıklamalarına sert karşılık verdi.

Kanal 24'e konuşan Tayyar, 'Bugün yaşanan gelişmelerle demokratik Cumhuriyet bir vesayetten daha kurtuldu. Ama görüyoruz ki Canan Arıtman gibi hala bu yeni Türkiye'yi algılamayan, yeni Türkiye'nin dinamitlerine uzak, toplumun hassasiyetleriyle çatışmayı kendine ilke edinmiş varlıkların mücadelesi hala devam ediyor' dedi.

'CANAN ARTIMAN RUH SAĞLIĞINI DA YİTİRMİŞ'

'Bu tabiki kolay aşılabilecek bir durum değil' diyen Şamil Tayyar şunları söyledi:

'Şükürler olsun Türkiye ciddi aşamalar katetti. Ama yaklaşık 200 yıldır devam eden bu vesayetçi geleneğin temsilcileri yeni Türkiye istikametini akamete uğratmak için bu tür çılgınlıklar yapabilmektedir. Ben bunların son çırpınışları olduğunu, onun verdiği bir öfkeyle ekranlarda konuştuklarını düşünüyorum. Canan Arıtman kendi paydaşları ve yandaşları gibi gerçekten toplumun sinir uçlarına dokunan bu açıklamalarıyla sanki bana ruh sağlığını da yitirmiş bir politikacı gibi gelmeye başladı. Artık yeni Türkiye'de Canan Arıtman gibi isimlerin varlığını sürdürmesi asla mümkün gözükmüyor. Yeni Türkiye bu tür eski dönemlerden kalan politikacıları kusacaktır diye düşünüyorum. Nitekim bugün parlamentodaki fotoğraf bunu açıkça ortaya koymaktadır.'

'PARONAYA VE ÇIRPINIŞ İÇERİSİNDELER'

Tayyar isim vermeden, 'Geçtiğimiz günlerde Arıtman gibi aynı zihniyetin temsilcisi gazeteci kılığında yaptığı açıklamada Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da uydu antenlerinin yaygın kullanımıyla beraber aile içi ensest ilişkilerin artığını söylemişti. Görüyoruz ki; bu zihniyetin temsilcileri bir paranoya içerisinde, bir çırpınış içerisinde. İnşaallah yeni Türkiye'de bunların sayısının azalacağını umut etmek istiyorum' şeklinde konuştu.

'BUGÜN CHP'NİN TEPKİ VERMEMESİ BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNİ KABULLENDİKLERİNİ GÖSTERMİYOR'


Tayyar, Artıman'ın bu açıklamaları yüzünden CHP'den ihraç edilip edilmeyeceği yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

'CHP'den ihraç edilir mi edilmez mi bilmiyorum. Ama bende çok da tavır geliştireceği algısı oluşturmadı. Çünkü onun gibi çok sayıda milletvekilinin benzer açıklamaları var. Bugün CHP'nin parlamentoda grup olarak fazla reaksiyon göstermemesi doğrudan başörtüsü meselesini kabullendiklerini göstermiyor. Zannediyorum seçimler yaklaşırken bir siyasi refleksle bir tepkiye dönüşmesinden ürktükleri için bir siyasi tavır aldıklarını düşünüyorum. Biz samimi olmadıkları kanaatindeyiz. O nedenle ben Canan Atıman ile ilgili herhangi bir tasarrufları olacağına ihtimal vermiyorum. Eğer böyle bir adım atacaklarsa bu Canan Arıtman'la sınırlı kalmaz kanaatindeyim.' BEYAZ GAZETE