İtalyan Doktorlar Konya’da Eğitim Alıyor

Özel Medicana Konya Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Kliniği’nde yurtdışından gelen doktorlara eğitim veriliyor.


Özel Medicana Konya Hastanesi’nden Doç. Dr. Özerk Okutan koordinatörlüğündeki Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Kliniği, gerek beyin ameliyatları, gerek omurga ameliyatları ve gerekse omurga kaynaklı ağrıların giderimiyle ilgili teknikleri ile yurtiçi ve yurtdışından birçok beyin cerrahının ilgisini çekiyor. İtalya'nın Venedik şehrinden beyin cerrahisi uzmanları, bel ve bacak ağrılarında kullanılan endoskopik epidural adezyonoliz ve laser tekniğini görmek üzere Özel Medicana Konya Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Kliniği'ne gelerek, Doç. Dr. Okutan tarafından verilen kurs sonrasında yapılan ameliyatları takip etti.

Doç. Dr. Özerk Okutan, yürüttükleri çalışmalar ve verdikleri eğitimler hakkında bilgi verdi. Ameliyata aldıkları hastanın bel hastası olduğunu belirten Okutan, “Hastamızın omurilik kanalında ciddi bir daralma var. Bu daralmadan dolayı da uzun yıllardır bel ve bacak ağrıları çekiyor. İleri yaşta bir hasta. Yaşından dolayı da hastanın bu tür ağır bir ameliyatı da biraz kaldırmasında problem olabileceğini düşündük. Öyle olunca bu tür hastalar için kullandığımız bel ve bacak ağrıları için endoskopik ağrı tedavileri uyguluyoruz. Bu tedaviyle hasta genel anestezi almıyor. İşlem yaklaşık yarım saat, 45 dakika sürüyor. Hasta yaptığımız işlemlerden sonra ertesi gün tamamen günlük hayatına dönebiliyor” dedi.

MEDİCANA BEYİN CERRAHİSİNDE EĞİTİM ÜSSÜ OLDU
Gerçekleştirdikleri ameliyatın tecrübe ve ileri teknoloji gerektiren bir müdahale olduğunu dile getiren Doç. Dr. Okutan, “Özel Medicana Konya Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Kliniği olarak bizim de bu konuyla ilgili tecrübemiz çok fazla. Bu yüzden de klinik olarak eğitim kliniği haline geldik. Şu anda İtalya’dan gelen bir ekip var. Aynı zamanda Ankara’daki eğitim, araştırma hastanelerinden ve ülkemizin değişik yerlerinden gelen uzman beyin ve sinir cerrahlarına tecrübelerimizi göstereceğiz. Bunu sık sık tekrarlıyoruz. Bir eğitim kliniği haline gelmek hem Konya için hem bizim için oldukça önemli ve değerli. Gelen ekipte İtalya Venedik’teki bir üniversiteden gelen iki tane beyin cerrahisi hocası var. Bir tanesi doçent seviyesinde. Yine Ankara’daki eğitim, araştırma merkezlerinden gelen iki tane beyin cerrahisi arkadaşımız var. Çorum’dan ve Samsun’dan gelen beyin cerrahi uzmanı var. Yaklaşık şu anda bu ameliyat için eğitim almaya gelen 12 kişi var. Tabi bu sürekli tekrarlanıyor. Kuzey Afrika ülkelerinden, Irak’tan, Azerbaycan’dan da sürekli olarak buraya beyin cerrahi kliniğimize eğitim almaya gelen uzman doktorlar ve hoca ekipleri var” diye konuştu.

Kaynak: İHA