Hasta Memnuniyeti İçin Köy Köy Dolaşıyorlar

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, Sağlık Bakanlığının "90 Gün Çalışması" adını verdiği projesi kapsamında ilçe, belde ve köyleri dolaşarak tedavi gören hastaların şikayet ve önerilerini dinliyor.


Hastane Başhekimi Mehmet Yetkiner ve beraberindeki ekip, Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba beldesindeki bir hastayı evinde ziyaret ederek verilen sağlık hizmeti ile ilgili düşüncelerini aldı.

Yetkiner, ziyaret sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından çalışan ve hasta memnuniyetinin artırılmasını hedefleyen "90 Gün" projesi çerçevesinde çalışma yürüttüklerini söyledi.

90 gün gibi bir sürede kamu hastanelerine ilişkin bazı yeniliklerin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini anlatan Yetkiner, ekipler halinde 2 aydır Kırşehir'de çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Bu süre zarfında hastaların ziyaret edildiğini belirten Yetkiner, Savcılı Büyükoba'da 90 yaşında olan ve hastanede yoğun bakım hizmeti alan Arap Uçan'la evinde görüştüklerini kaydetti.

Ziyarete, hasta hakları ile hastane otelinden birer yetkilinin de katıldığını anlatan Yetkiner, şöyle konuştu:

"Yoğun bakım ve ameliyattan çıkmış hastaları da ziyaret ediyoruz. Bizim genel intibamız hastanemizdeki hizmetlerin hastalarımıza olumlu yansıdığı yönünde. Ziyaretleri devam ettirerek, onların görüş ve önerileri doğrultusunda hizmetlerimizi şekillendireceğiz. Proje üç ay olarak planlandı. Sonra da kalıcı hale gelecek. Otel Hizmetleri ve hasta hakları birimimizden çalışanlarımızla hastanın ayağına gidiyoruz."

Mümkün olduğunca uzak yerlerdeki hastalara gitmeye gayret ettiklerini vurgulayan Yetkiner, "Merkezdeki hastaların dışında çevre ilçe, belde ve köylerde yaşayıp da hastanemizde tedavi görmüş hastalarımıza da ulaşmak için dağ tepe aşalım istedik. Onların sıkıntıları varsa yardımcı olalım istiyoruz. Merkezde ulaşmak kolay ama uzaklara ulaşıp geri bildirim almak daha da anlamlı. Mümkün olduğunca uzak belde ve köylere gitmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

- Hasta bildirimleri, verilen hizmete rehber olacak

Ziyaret ettikleri hastanın kısmi felç geçirdiğini, prostat ve akciğerinde sorun olduğunu belirten Yetkiner, yapılan çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Hastamız oldukça yaşlı olan bakım hastası. Burada geri bildirimimizi aldık. Hastanemizle ilgili sorular sorduk. Memnun kaldınız mı, bir sıkıntı yaşadınız mı diye. Hasta için ne yapabiliriz bunu da değerlendiriyoruz. Genel bir kontrolünü de yaptık. Kaman Evde Bakım Hizmetleri ile görüşeceğiz. Biraz ilaç önerilerimiz olacak. Tekrar hastaneye alınması gerekirse alacağız. Yakınları hastane otelinde kalmış. Memnun kalmışlar. Sıkıntı yaşamışlarsa onları anlattılar. Bu bildirimleri rehber edinerek daha iyi hizmet vermeye çalışacağız."

Hasta Arap Uçan'a hastanedeki tedavisi sırasında refakat eden oğlu Terkan Uçan da başhekim ve beraberindeki ekibin, Kırşehir'e uzak mesafedeki Savcılı Büyükoba'ya gelerek kendilerini dinlemelerinden memnun olduklarını söyledi.

Uçan, "Hastanede tedavi gördükten sonra bizi evimizde ziyaret etmeleri çok güzel. Babam 3 gün yoğun bakımda kaldı. İyi ilgilendiler. Herhangi bir şikayetimiz yok. Evde bakımı gerektiği için evimize getirdik. Uygulamadan memnunuz teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: AA