İzmit'ten Kısa Kısa

Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi'nin uluslararası çocuk oyunları projesi kapsamında Alman öğrenciler İzmit Belediyesi'ni ziyaret ettiler.

Belediyeden yapılan açıklamada, Almanya'nın Achen kentindeki Amos Comanius Lisesi öğrencilerini, İzmit Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut'un makamında ağırladığı bildirildi.

Öğrencilere pişmaniye ve kentin sembolü olan Saat Kulesi maketi hediye eden Bulut, "İzmit Belediyesi olarak, Avrupa Birliği ve uluslararası projelerine her zaman destek veriyoruz. Belediyemizde sırf bu işler için birimimiz bile var. Sizleri kentimizde görüp ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Umarız kentimizi ve insanlarını seversiniz" şeklinde konuştu.

Alman öğrenci ve öğretmenler de İzmit'i çok sevdiklerini belirterek "Almanya'da bulunduğumuz Achen kentinde çok sayıda Türk arkadaşımız var. Kendileriyle her zaman dostça yaşıyoruz. Burada bulunmaktan da çok mutluyuz" ifadesini kullandılar.

-"Geri dönüşüm konteynırlarına zarar veriyorlar"-

İzmit'teki geri dönüşüm konteynırlarına bazı kişilerce zarar verildiği bildirildi.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentin değişik noktalarında halen bin 400 adet geri dönüşüm konteynırı bulunduğunu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Konteynırlar sadece geri dönüşümü mümkün olan kağıt, plastik ve cam atıklar için kullanılması gerekirken bazı kişiler buraları çöp konteynırı gibi kullanıyor. Ayrıca bir çok geri dönüşüm konteynırı da yakılarak kullanılmaz hale getiriliyor. Hepimizin ödediği vergilerle alınan konteynırlara herkesin sahip çıkması gerekir"

Hasar gören konteynırlar tamir edilmek üzere belediye şantiyesine götürülürken, yerine yenilerinin konulduğu belirtildi.

-Başkan Doğan, Karabaş Mahallesi'ndeydi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Karabaş Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmaları denetledi.

Vatandaşlarla sohbet eden, mahallenin sorunlarını dinleyen Doğan, vatandaşların görüş ve önerilerini aldı. Talep ve şikayetleri de not alan Doğan, daha sonra mahallede belediye tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Karabaş Mahallesi'nin İzmit'in gözbebeği mahallelerinden biri olduğunu anlatan Doğan, halka hizmeti her şeyin üstünde tuttuklarını söyledi.

Doğan, şöyle konuştu:

"Belediyeciliği halka hizmet olarak gören, bu hizmeti en iyi şekilde yapmak adına uğraşan bir anlayışın içinden geliyoruz. Bizim işimiz, gücümüz hizmet etmek. İzmit Belediyesi olarak her mahallemizde olduğu gibi bu mahallemizde de önemli işler yaptık. Mahallemizin yol, asfalt, parke, merdiven, korkuluk ve bordür çalışmalarını tamamladık. Çalışmalarımız artarak devam edecek."

Kaynak: AA