Aa'nın 100| Yıl Vizyonu'nda Yeni Bir Adım Daha Hayata Geçirildi

Anadolu Ajansı 100| Yıl Vizyonu kapsamında Getty Images ile imzaladığı anlaşma kapsamında fotoğraflarını uluslararası medyada geniş bir dağıtım ağına yaymaya başladı.

AA'nın yeni hizmeti sayesinde bundan sonra AA imzası dünyanın en etkin gazete ve internet sitelerinde daha sık görülecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, yeniden yapılanma çalışmalarının ardından 6 dilde yayına başlayarak küresel bir haber ajansı haline dönüşen AA'nın fotoğrafta dünya markası olma yolunda büyük bir adım attığı ve dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından biri olarak kabul edilen Getty Images ile işbirliği anlaşması imzaladığı hatırlatıldı.

Ekimden itibaren devreye giren anlaşma sayesinde AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar başta Kuzey ve Güney Amerika, İngiltere olmak üzere geniş bir dağıtım ağına kavuştuğu belirtilen açıklamada, Anadolu Ajansı'nın, fotoğraflarının dağıtım ağına AFP Imageforum, DPA Picture Alliance, Contacto ve Scanpix'ten sonra Getty Images'i de ekleyerek fotoğraflarının ABD, Kanada, İngiltere, Japonya, Avustralya, Hindistan gibi ülkelerin medyasına dağıtılmasını sağladığı kaydedildi.

Yoğun çabalar sonucunda kurulan uluslararası dağıtım ağı sayesinde ''Anadolu Agency'' imzasının dünyanın en etkin gazete ve internet sitelerinde bundan sonra daha sık görüleceği ve ilk olarak bir Türk basın ajansının uluslararası arenada ismini bu denli yaygın bir biçimde duyuracağı ifade edilen açıklamada, AA'nın dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından biri olarak kabul edilen Getty Images ile imzaladığı işbirliği anlaşması kapsamında AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların, dünyanın dört bir köşesindeki gazete, dergi, internet siteleri ve televizyon kanallarının programlarında kullanılarak ilgi gördüğüne dikkat çekildi.

AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, AA ile Getty Images arasındaki anlaşmanın stratejik bir işbirliği olduğunu, küreselleşme çalışmalarına büyük bir önem veren AA'nın bu anlaşma ile dünya pazarlarına ürünlerini sunma konusunda yeni bir kapı araladığını vurguladı.

AA'nın küreselleşme çalışmaları açısından önemli bir adım olan ve AA'nın dünyadaki bilinilirlik düzeyinin hızla yükselmesine önemli katkısı olacak anlaşmalar sayesinde AA foto muhabirlerinin Türkiye'de, Ortadoğu'da ve dünyanın değişik coğrafyalarında çektiği fotoğraflar başta Kuzey ve Güney Amerika olmak üzere geniş bir dağıtım ağına kavuşmuş oluyor.

Anlaşmalarla AA'nın bilinirliği ve markasının değeri artarak, kurumun uluslararası bir kimlik kazanması sağlanıyor.

Dünyanın önde gelen görüntü, video ve multimedya ürünleri geliştiricileri ve dağıtıcılarından olan Getty Images, müzik de dahil olmak üzere çeşitli formlarda yüksek kaliteli dijital içerik sağlıyor. Dünya genelinde 100'den fazla ülkedeki müşterilerine hizmet veren Getty Images, kreatif alanda ve medya sektöründe çalışanların, görüntü ve dijital içerik konusunda ilk başvurdukları adres olma özelliği taşıyor.

Kaynak: AA