Yangınzede, Aile Yardım Bekliyor

Kastamonu’da 2011 yılında çıkan yangında her şeylerini kaybettikten sonra kendi imkanlarıyla yaptıkları barakada yaşam mücadelesi veren yangınzede aile, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Yangınzede, Aile Yardım Bekliyor

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Mirahor Köyü’nde 2011 yılının Aralık ayında çıkan yangında evleriyle birlikte tüm sahip olduklarını kaybeden yangınzede aile, yetkililerden yardım bekliyor. Çıkan yangında evleri ile birlikte hayvanlarını ve samanlıklarının yandığını belirten Mehmet Yıldız, 2 yıla yakın bir zaman boyunca komşularının evinde ve kendi imkanlarıyla yaptıkları barakada yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Yaklaşan kış ayına büyük sıkıntılarla girdiklerini ifade eden Yıldız, yangın sonrası Pınarbaşı Kaymakamlığı tarafından kendilerine yeni bir ev yapılacağı sözünün verildiğini fakat 2 yıldır hiçbir yardım görmediklerini kaydetti.

Yıldız, “2 yıldan bu yana başkasının evinde 3 nüfusla birlikte tek göz odada kaldık. Bu sene kendi imkanlarımızla bir baraka yaptık. Ancak bu barakada ne elektriğimiz var ne de suyumuz, tüple aydınlanıyoruz. Kış aylarında oturulabilecek bir yer değil. Konu ile ilgili olarak kaymakamlığa sürekli gidip müracaat ediyoruz. Ancak verilen sözler tutulmuyor. Yetkililerden yeni bir ev yapmak için yardım eli bekliyoruz” dedi.

Pınarbaşı Kaymakamlığı ile Kastamonu Valiliğine müracaat ettiklerini fakat şimdiye kadar kendileriyle ilgilenilmediğini aktaran Yıldız, “Başvurularımız dikkate alınmadı. Bırakın incelemek için dahi kimse gelmedi. Yangından sonra her şeyin unutuldu” diye konuştu.

Herhangi bir sosyal güvencelerinin olmadığını anlatan Yıldız, maddi olarak da gelirlerinin olmadığını belirtti.

Yıldız, şöyle konuştu: “Önceleri elimde olan hayvanlarım ile çiftçilik yaparak az çok kazancımı çıkarıyordum. Ancak samanlığım yandı, balyalarım yok oldu. Şu anda çalışabilecek bir durumum ve imkânım dahi yok. Kalan hayvanlarım da dışarıda telef oluyor. Son zamanda soğuktan bazı hayvanlarım öldü. Kalanları da satmak zorunda kalacağım”
Baba Mehmet Yıldız, eşi Güllü ve zihinsel engelli oğlu Kemal Yıldız ile birlikte yaşadığını belirterek, çıkan yangında üç ev ile birlikte cami lojmanı, ambar ve samanlıkların kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Kaynak: İHA