Şanlıurfa Piazza'da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde coşkuyla kutlandı.

Şanlıurfa Piazza'da Cumhuriyet Coşkusu

Törene; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Tugay komutanı Piyade Albay İhsan Başbozkurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Piazza AVM Müdürü Mehmet Varışlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet pastasını ise Vali Celalettin Güvenç ile Tugay Komutanı Piyade Albay İhsan Başbozkurt birlikte kesti. Vali Güvenç ve Genel Sekreter Büyükhatipoğlu, kestikleri pastayı töreni izleyen vatandaşlara ikram etti. Posta daha sonra AVM görevlileri tarafından ziyaretçilere ikram edildi.

Tüm ziyaretçilere ay-yıldızlı bayrak ve balonların armağan edildiği Piazza'da, eğlenceden sanata, sportif faaliyetlerden eğitsel aktivitelere kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Etkenlik alanında, Doğa Koleji İngilizce Öğretmeni Ayşen Ercan nezaretinde ‘Kelime Bulma Oyunu Yarışması’ düzenlendi.

Bayram coşkusunu yaşamak için Şanlıurfa Piazza’ya gelen öğrenciler hem eğlendiler hem de öğrendi. Yarışmaların ardından resim öğretmeni Buket Demirhan'ın organizasyonunda düzenlenen ‘doğal defile’ konulu resim çalışmaları ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Müzik öğretmeni Hatice Demirkol ve öğrencilerinden oluşan Her Yerde Müzik Gurubu’nun sergilediği konser ise Şanlıurfa Piazza ziyaretçilerinin adeta kulaklarının pasını sildi. İngilizce öğretmeni Sevgi Ayber ve öğrenciler eşliğinde seslendirilen ‘İngilizce müzik etkinliği’ de konuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Öte yandan beden eğitimi öğretmeni Serpil Çiftçi ve öğrenciler eşliğinde düzenlenen görkemli ‘su dansı’ gösterisi ise AVM içerisinde görsel bir şölene dönüştü.

Çocuk etkinlikleri alanında ise drama ve ekoloji öğretmeni Buket Kara, ‘yüz boyama’ etkinliği kapsamında minik ziyaretçilerin yüzlerine Cumhuriyet’i yansıttı. Ayrıca günün eğlenceli ve sanatsal etkinliklerinden biri de ziyaretçilerin renklerin suyla dansına şahit oldukları ebru sanatı oldu.
Kaynak: İHA