Sultanhisar’da Orman Yangını

Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Malgaçemir köyünde dün öğlen saatlerinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Sultanhisar’da Orman Yangını

Orman yangınının sabah itibariyle kısmen kontrol altına alan yer ekiplerinin yangın bölgesinin çok dik ve sarp kayalık olması nedeniyle müdahalede güçlük çektiği ancak yangının büyümemesi için de yoğun çaba harcadıkları öğrenildi. Yangın haberini alan Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve ilçe ziyareti sırasında duyum alan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç olay yerine giderek Nazilli Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez’den bilgi aldı

Kestane bahçesinde başlayan yangının Meşelik Orman alanına sıçradığını söyleyen İşletme Müdürü Yücel Sönmez; “Yangın Malgaçemir köyü Karakaya Mahallesi Kumaşdere mevkiisinde çıktı. Kestanelik alanda çıkan yangın bir anda meşelik ormanlık alana sıçradı. İlk etapta yangın bölgesinin çok sarp ve kayalık olması nedeni ile yer ekiplerimiz ile müdahale edemedik. Sabah itibari ile aynı helikopterlerimiz yangın bölgesinde tekrar yangın söndürme çalışmalarına başladılar. Sabah itibarı ile bölgede yangın kısmen kontrol altına alındı. Havadan soğutma çalışmaları devam ediyor. Havanın sakin ve rüzgar olmayışı yangının yayılmasını engelledi. Yer ekiplerimiz de gece boyu bölgede çalışmalarını sürdürdüler. Şu anda 17 hektar alan zarar gördü. Ancak yangın tamamen söndürülmediği için kesin miktar ölçüm çalışmalarının sonunda belirlenecek” şeklinde konuştu.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de: “Yangınlar özellikle tarla temizliği sırasında çıkıyor. Şu anda yangın bölgesi çok sarp bir arazı. Bu tür yangınlar ülke ekonomisine zarar veriyor. Bizler şunun bilinmesini istiyoruz. Artık yangına sebep olanlar en ağır bir şekilde cezalandırılacaklardır. Tüm yangın söndürme masrafları ile zarar ve ziyan masrafları yangına sebep olanlardan tazmin edilecektir. Bu günde burada yangını neden olan kişi tespit edilmiştir. Tabi ki adli süreç sonunda cezalandırılacaktır” dedi.

Kaynak: İHA