Cinayet Zanlıları Zırhlı Araçla Adliyeye Getirildi

Iğdır'da yanan otomobilinin içinde bir esnafın ölü halde bulunması olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 4 kişi, zırhlı araçla adliyeye getirildi.


Alınan bilgiye göre, Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesinde yaklaşık 5 ay önce Yüseyin Akyıldırım'ın yanan otomobilinde ölü bulunmasına ilişkin çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Yazlık köyünde düzenledikleri operasyonda olaya karıştıkları gerekçesiyle Ş.K. adlı kadın ile M.K, A.K. ve A.K'yi gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından zanlılar, minibüsle adliyeye sevk edildi. Bu sırada adliye önünde bekleyen Akyıldırım'ın yakınlarının minibüse saldırması üzerine, zanlılar araçtan indirmeden adliyeden ayrıldı. Daha sonra adliye çevresinde jandarma ve polis ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında zanlılar, zırhlı askeri araç ile adliyeye getirildi.

Olayda hayatını kaybeden Akyıldırım'ın oğlu Caner Akyıldırım, adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, cinayetle ilgili gözaltına alınan zanlıları tanımadıklarını söyledi.

Babasının Taşburun beldesinde esnaf olduğunu belirten Akyıldırım, "Babam hayırsever bir insandı. Herkese yardımda bulunurdu. Bu adamların babamdan ne istediklerini bilmiyorum. Biz beldede oturuyoruz. Bu adamlar köyde oturuyor. Bizimle ne alıp veremedikleri var anlamış değiliz. Babam evden sağlam çıktı ama bize yanmış cesedini verdiler. Arabasıyla birlikte kül olmuştu. Bunu yapanlar cezalarını çeksinler. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan kadın fakir bir kadındı. Biz sürekli ona yardım ederdik. Babamı neden öldürdüler bilmiyoruz. Adalet yerini bulur diye düşünüyorum" diye konuştu.

- Olay

2 Haziran'da Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesi Nahçıvan-Türkiye kara yolunda, beldede bakkallık yapan Yüseyin Akyıldırım'ın cesedi yanmış otomobilinin içinde bulunmuştu.

Kaynak: AA