Vali Tuna ve Eşi, Balkan Düğününe Katıldı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile eşi Pervin Tuna, merkeze bağlı Kızılinler köyünde düzenlenen Balkan düğününe katıldı.


Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Tuna, düğünde yaptığı konuşmada, Türk dünyasının kültürü olan değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Handan ve Ercan Şimşek çiftine mutluluk dileyen Tuna, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti. Bu manada, bu düğün, bizi biz yapan değerlerimizi ve kültürümüzü unutmamamız açısından önemli. Bundan sonra Türk dünyasında yaşayan bir millet olarak beraberce daha iyi günlere yol alacağız. Bu vesileyle ben ve eşim, yeni evli genç kardeşlerimizden, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirmelerini diliyoruz. Aileleriyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşasınlar."

Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, konuşmanın ardından yeni evli çifte altın taktı.

Daha sonra köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Tuna, vatandaşların sergilediği yöresel Balkan oyunlarını izledi. Bu esnada Vali Tuna'ya, Kızılinler Muhtarı İsmail Kızılinler tarafından köyün meşhur bal kabağı takdim edildi.

Muhtar Kızılinler, bu arada köy hakkında bilgi vererek, "Porsuk Çayı kenarındaki köyümüz, 1882 yılında kurulmuştur. 60 haneli köyümüzde insanlar, çiftçilikle uğraşmaktadır. Köyde patates, soğan gibi ürünlerin yanı sıra meşhur olan bal kabağı da yetiştirilmektedir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA