ODTÜ'lü ogrenciler HDP kongresinde

Yerel seçimlere batı illerinde girecek olan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi yapıldı. ODTÜ’lü öğrencilerin de katıldığı kongrede, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı.

ODTÜ'lü ogrenciler HDP kongresinde
Yerel seçimlere doğu illerinde BDP, batı illerinde de HDP adı altında girilmesi kararının ardından Halkların Demokratik Partisi, olağanüstü toplanma kararı almıştı. HDP 1. Olağanüstü Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Salonu 'nda gerçekleştirildi. Kongreye, milletvekilleri Hasip Kaplan, Adil Zozani, Sırrı Sakık, Gülten Kışanak, Mülkiye Birtane, Pervin Buldan, Ayla Akat Ata, Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkcü, CHP 'li Nihat Matkap, sanatçılar Ferhat Tunç, Suavi ile çeşitli illerden gelen vatandaşlar katıldı.

ODTÜ 'lü öğrencilerin de katıldığı kongrede, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkıların çalındığı salonda, Abdullah Öcalan bayraklarının açılması ve Öcalan lehine sloganlar atılması dikkat çekti. Bu arada, Ayla Akat Ata ve Pervin Buldan, kongreye yöresel kıyafetleriyle geldi. Bazı vatandaşların da kongreye yöresel kıyafetlerle geldiği görüldü.


Öte yandan kongrenin başında İmralı'da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mesajı okundu. Öcalan'ın 'Kongremizi kutluyor devrimci selamlarımı iletiyorum' diye mesaj yolladığı kongrede, daha sonra ODTÜ öğrencileri bir konuşma yaptı.


Sebahat Tuncel, HDP Genel Başkanı oldu

“Bu daha başlangıç” sloganıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen HDP 1. Olağanüstü Kongresi'nde parti organları için seçim yapıldı. Yapılan seçimin ardından HDP Genel Başkanlığı'na BDP'den ayrılan İstanbul MilletvekiliSebahat Tuncel seçildi.

74 delege ile yapılan seçimlerde, Ertuğrul Kürkçü, Emre Yalçın, Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Ali Oruç, Zeynep Abidin Çeliktaş, Mehmet Doymaz, Ayhan Bilgen, Ferhat Tunç, Karabet Paylan, Yavuz Önen, Saruhan Oruç, Pervin Oduncu, Mıgırdıç Margosyan, Esmeray ve Fatma Gök'ün aralarında bulunduğu 80 kişi Parti Meclisi asil üyesi olarak seçildi

Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanlığı'na İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü aday gösterilmişti. Ancak, Siyasi Partiler Yasası'nda “eşbaşkanlık” sistemi olmadığı için Tuncel, listede “Genel Başkan” olarak yer aldı