Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şelale Çalışmasına Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gazanfer Bilge Bulvarı’ndaki şelale çalışmasına devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şelale Çalışmasına Devam Ediyor
Bulvarın yokuş kısmındaki yaklaşık yüzüncü metrede yer alan kayalıklar şelaleye dönüştürülüyor. Çalışma bulvarın her iki yanında da gerçekleşiyor.
Şelalenin yapılacağı alanın üst kısmı dekoratif olarak taş duvarla örülüyor. Duvarın içine taş binayı andıran pencereler yerleştiriliyor. Taş duvarın önündeki seyir alanı da iş makineleriyle genişletiliyor. Şelalenin alt kısmındaki betonarme çalışmaları ise sürüyor.

Caddenin her iki yakasında da gerçekleştirilen şelale çalışmasıyla bölgede farklı bir dinlence alanı oluşacak. Şelale çevresinde kafeterya, kamelyalar, gölgelikler, seyir terası ve oturma alanları yer alacak. Vatandaşlar bir yandan şelalenin sesiyle dinlenirken diğer yandan da şehrin manzarasını izleme keyfi yaşayacak.

Bulvara 18 metre yüksekliğinde iki adet şelale yapılacak. Şelalenin çevresinde 250 metrekarelik bir de kafeterya bulunacak. Çalışmayla oluşturulacak meydanda Osman Hamdi Bey’in kaplumbağa terbiyecisi rölyefi yer alacak. Yeşil alanların da oluşturulacağı projede bir de otopark yapılacak.
Kaynak: İHA