Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli'de Gazanfer Bilge Bulvarı'ndaki şelale çalışmaları devam ediyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bulvarın yokuş kısmındaki kayalıkların şelaleye dönüştürüldüğü belirtildi.

Şelalenin yapılacağı alanın üst kısmının taş duvarla örüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Duvarın içine taş binayı andıran pencereler yerleştiriliyor. Taş duvarın önündeki seyir alanı da iş makineleriyle genişletiliyor. Şelalenin alt kısmındaki betonarme çalışmaları ise sürüyor. Caddenin her iki yakasında da gerçekleştirilen şelale çalışmasıyla bölgede farklı bir dinlence alanı oluşacak. Şelale çevresinde kafeterya, kamelyalar, gölgelikler, seyir terası ve oturma alanları yer alacak. Vatandaşlar bir yandan şelalenin sesiyle dinlenirken, diğer yandan da şehrin manzarasını izleme keyfi yaşayacak.

Bulvara 18 metre yüksekliğinde iki şelale yapılacak. Şelalenin çevresinde 250 metrekarelik bir de kafeterya bulunacak. Çalışmayla oluşturulacak meydanda Osman Hamdi Bey'in kaplumbağa terbiyecisi rölyefi yer alacak. Yeşil alanların da oluşturulacağı projede bir de otopark yapılacak."

- Pazarçayırı-Sultaniye yolu yenileniyor

Kocaeli'de Pazarçayırı-Sultaniye yolunda yenileme çalışması başlatıldı.

Kartepe Kayak Merkezi'ne ve mesire alanlarına ulaşım sağlayan yolda bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Genişletme çalışmalarının yapıldığı grup köy yolunda 500 metre küp taş duvar örüldü, Aslanbey tarafındaki 3 kilometrelik yol bölümüne demirli beton yapıldı.

Yolun gerekli görülen yerlerinde heyelana karşı taş duvar çalışmaları, İfraziye köyü bölümünde ise sanat yapıları ve genişletme işleri devam edecek.

Kaynak: AA