Gaziemir’e Nazım Hikmet Parkı

Gaziemir Belediyesi, Dokuz Eylül Mahallesinde inşa ettiği parka şair Nazım Hikmet Ran’ın ismini verdi.

Gaziemir’e Nazım Hikmet Parkı
Nazım Hikmet Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Geleneksel motiflerle donatılan parkın açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Tematik olarak inşa ettiğimiz Nazım Hikmet Parkı’nda yeşil alan, çocuk oyun alanı, spor alanının yanı sıra, taziye alanı, tandır ve Osmanlı Çeşmesi gibi geleneksel motifler yer alıyor. Tarihi ve geleneksel unsurlarla donattığımız park sayesinde vatandaşlarımızın gelenek-göreneklerini yaşamalarına ve yaşatmalarına katkı sağlayarak, birlik ve dayanışmanın artmasını amaçlıyoruz” dedi.


GELENEKSELLE MODERN BİR ARADA
4 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan parkta geleneksel ile moderni bir araya getirdiklerini ifade eden Başkan Şenol şunları söyledi: “Parkımız vatandaşların toplanma merkezi haline gelerek günlük hayatın nabzının attığı yer olacak. Parktaki taziye alanında vatandaşlar, mevlit okutma, taziye kabulü imkanı bulacak. Mahalleli kadınlarımız da tandırda ekmek pişirerek hem evlerinin bütçelerine katkı sağlayacak hem de geleneklerini yaşatmanın keyfini sürecek. Diğer yandan parkta ki spor aletlerinde isteyen vatandaşlar açık havada spor yapmanın, isteyenler de oturma gruplarında zaman geçirmenin keyfini yaşayacak. Çocuklarımız da oyun gruplarında oynayarak, güvenli ortamda keyifli zaman geçirecek.” Çevreye önemli yatırımlar yaparak kentteki yeşil alan miktarında ve park sayısında büyük artış sağladıklarına vurgu yapan Başkan Şenol, geleceğin sahibi gençlere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini söyledi.

DÜNYA ŞAİRİ NAZIM HİKMET
Duvarlarına kayrak taşıyla Nazım Hikmet’in dizeleri ve portresinin işlendiği parka, açılışa katılanlarla birlikte çınar ağacı diken Başkan Şenol, “Adını parkımıza verdiğimiz dünya şairi Nazım Hikmet, çok sevdiği memleketinden uzakta, Moskova’da yatıyor. Bir an önce mezarının Türkiye’ye taşınmasını istediğimiz usta şairin adını bu parkta yaşatacağız” dedi.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, il genel ve belediye meclis üyeleri, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Birsen Şenol, muhtarların ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta Tüm Bel Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, Nazım Hikmet’in ‘Benerci kendini niçin öldürdü’ isimli kitabını Başkan Şenol’a armağan etti.
Kaynak: İHA