Medicana’dan 'Destekleyici Sigorta” Semineri

Özel Medicana Konya Hastanesi tarafından Konya Sanayi Odası üyesi olan sanayicilere özel sağlık sigortası hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Medicana’dan 'Destekleyici  Sigorta” Semineri

Konya Sanayi Odası’nda düzenlenen seminere katılan firma temsilcilerine Medicana Sağlık Grubu Kurumsal Pazarlama Direktörü Murat Çalkan tarafından özel sağlık sigortası hakkında bilgi verildi.

Çalkan, “Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan personellerin bir mükerrer prim ödeme süreçleri vardı. Artık kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilme noktasına gelinmiştir. Yapmış olduğumuz kurum ziyaretlerinde, acil servis hasta portföyümüzde özellikle travma cerrahisinde akut vakalarla ilgili ciddi iş kazaları, uzuv kopmaları gibi olaylarla sık sık karşılaştık. Tabi ki olay vuku bulmadan önce alınabilecek ve sağlanabilecek en sağlıklı süreç bir acil tedavi sağlık sigortasıdır. Burada bizim sağlık hizmet sunucuları olarak üzerimize düşen önemli görevler var. Biz özel sağlık sigortalarıyla bir süredir devam eden, yoğun bir Ar-Ge çalışması sonucunda Medicana Sağlık Grubu olarak anlamlı bir poliçe ürettik. Özellikle hastane lokasyonlarımızın bulunduğu bölgelerde, yüksek sayıda personel bulunduran işletmelerin artık bu sürece dahil olmalarıyla ilgili önerilerimizi kendilerine bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları ile iletiyoruz” dedi.

Talep edilen ve arz edilene yönelik daha iyi hizmetin nasıl sunulması gerektiği, kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilme noktasında, beklentilerin karşılanması, yeni hizmet alanları ve yatırımlar üzerinde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Çalkan, “Daha çok büyük ve orta ölçekli işletmeler açısından ulaşılabilir olan bu ürünün, insan kaynakları kurum aidiyeti, çalışanların sağlık güvenliklerinin sağlanması ve risklerin yok edilmesi anlamında önem teşkil ediyor. Özellikle genç nüfusumuzun ve işletmelerin iş gücü kayıplarının önüne geçilmesi açısından üretim güçleri olan 'mavi yaka' personelleri için oldukça fayda ve yarar sağlayacak” diye konuştu.

Seminere çok sayıda iş adamının yanı sıra Medicana Konya Hastanesi Genel Müdür Yardımcıları Dr. Sefer Demirok, Ersan Biçkioğlu ve Medicana Sağlık Grubu Pazarlama Grup Satış Müdürü Bülent Bilgen de katıldı.

Kaynak: İHA