Malkara’da Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’ın Malkara İlçesinde Kaymakam Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya ve Özel İdare Müdürü Recai Süvari tarafından Sivil toplum Kuruluş Müdürleri ve vatandaşlara doğalgaz hakkında bilgi verildi.

Malkara’da Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Malkara ilçe merkezindeki toplam mesken elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ının talebi halinde Malkara doğalgaza kavuşacağını belirten Kaymakam Mahmut Halal, Malkara'ya doğalgaz gelmesini isteyen abonelerin 335 TL bedeli Malkara Özel İdaresi tarafından açılan Malkara Ziraat Bankası Şubesi 8035246-5005 Numaralı "Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli" hesabına yatırmaları gerekiyor dedi.

Son tarihin 29 Ekim 2013 olduğunu söyleyen Kaymakam Halal, fakat bu sürenin yılsonuna kadar uzatılması ve abonelik bedelinin düşürülmesi için Tekirdağ Valiliği Enerji Başkanlığına dilekçe verildiğini ifade etti.

Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Birol Kaya ise, “Gelecek olan bu doğalgaz Malkara’mız için bulunmaz bir nimettir. Her ne kadar Malkara’mızda 50 yıllık Linyit Kömür ihtiyacını karşılayacak kadar kömürümüz olsa da bizim kömürümüzün Kükürdioksit oranı fazla kalori oranı ise düşüktür. Yani bu kısa vadeli olmasa da uzun vadeli 3-5 yıl içerisinde kömür ocakları ile ilgili olarak yaptırımlar yapılacaktır. Onun için doğalgaz Trakya’nın her yerine ağ gibi örülüyor. Malkara’da bu nimetten öksüz kalmaması lazımdır. Vali Ali Yerlikaya’da bu konunun üzerinde hassasiyet ile durmaktadır. Elektrik abone sayısının yüzde altmışı yani Malkara’da bulunan 14 bin meskenden yaklaşık 8 bininin müracaat etmesi gerekmektedir. Bu süre içerisinde 8 bin meskenin müracaatı kabul edildiği zaman Malkara’da işlemler başlayacaktır. Eğer yeterli çoğunluk sağlanmazsa 6 ay içerisinde abonelerin yatırdıkları paralar sahiplerine geri verilecektir. Bu 335 liralık abonelik ücretinin düşürülmesi için Tekirdağ Valiliği Enerji Başkanlığına dilekçe verildi.

Kurucu firma olan BOTAŞ yetkililerine de yine aynı şekilde dilekçe verilecektir. Yakın zamanda oradan da cevap gelmesini bekliyoruz. Bizler 100-150 liralık bir talep ile müracaat edilmesini söyledik. Herhalde büyük bir ihtimal ile de olacaktır. Aslında Ekim ayı sonunda bu müracaatlar bitiyor fakat bizler Aralık sonuna kadar izin istedik. Abone sayısını yakaladığımız zaman Malkara’ya bir sene içerisinde doğalgaz bağlanacaktır. Her daireye ayrı ayrı başlanacaktır. Dairelerde Merkezi sistem olmayacaktır. Bundan iki yıl önce BOTAŞ ekiplerine ben Malkara’nın krokilerini ve planlarını verdim onların elinde her şey hazırdır. Yeterli abonelik sağlandığı andan itibaren doğalgazın Malkara’ya döşenmesi bir yılı bulmayacaktır. Bunun için Malkara diğer ilçelere göre bir adım öndedir" dedi.

Kaynak: İHA