Kktc'de Yeni Bir Medya Grubu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, Diyalog Medya Grubu Genel Direktörü ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar kabul etti.


Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Akar ziyarette, Diyalog Medya Grubu’nun gazete, radyo ve televizyon kurma çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na bilgi verdiği kaydedildi.

“Çalışmaları ile ilgili olarak ilk kez Cumhurbaşkanı’na bilgi vermeyi, kamuoyu ile bunu paylaşmayı istediklerini” belirten Reşat Akar, “öncelikli olarak çok yakında ‘Diyalog’ gazetesinin halka ulaştırılacağını, bunu, ‘Diyalog TV’ ve ‘Radyo Diyalog’un yayınlarına başlamasının izleyeceğini” söyledi.

Reşat Akar, çalışmaları için Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir bina satın aldıklarını, idari birimlerin orada çalışmaya başladığını, televizyon yayını için uydudan frekans kiralama işlemini tamamladıklarını kaydetti.

Diyalog medya grubu Genel Direktörü ve Genel Yayın Yönetmeni Akar, “Hedefimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çağdaş yayıncılık hizmeti vermek” dedi.

KKTC de yeni faaliyete geçecek olan Medya Grubunun İşadamı Besim Tibuk un Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü Merit Oteller Grubuna bağlı olarak faaliyette bulunulacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA