Yaralı Yaban Keçisine Doğaya Bırakıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde yaralı halde bulunan dağ keçisi tedavi edildikten sonra yeniden yaban hayata bırakıldı.

Yaralı Yaban Keçisine Doğaya Bırakıldı

İliç ilçesi Bağlıca köyü sakinleri tarafından 8 Ekim 2013 tarihinde köy yakınlarında köpeklerin kovalaması sonucunda yaralı olarak bir adet dişi yaban keçisi bulundu.

Olayın Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bildirilmesi ile keçi hemen tedavi altına alındı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan ve avlanması yasak olan yaban keçisinin vücudunda çok sayıda saçma yarasına rastlandı.

Yaraları temizlenerek tedavisi tamamlanan yaban keçisi bir süre kurumda misafir edildikten sonra İliç Kaymakamı Sedat Ateş, Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Fuat Güler, jandarma ve köy sakininin katılımı ile av koruma ekibi tarafından doğaya geri bırakıldı. Kayalık alana doğru hızla koşarak ilerleyen yaban keçisi bir süre sonra gözden kaybolarak doğal ortamına kavuşmanın zevkini çıkardı.

Dağ keçisinin bilinçsiz kaçak avcılar tarafından avlanmak amaçlı olarak yaralandığı tahmin ediliyor. Olayın faillerinin bulunması için müdürlük tarafından bölgede araştırma başlatıldı.
Kaynak: İHA