Giresun’da Ambulans Şoförleri Eğitimden Geçti

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde bugün Giresun liman sahasında ambulans şoförlerine “Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi” verildi.

Giresun’da Ambulans Şoförleri Eğitimden Geçti

Eğitimde, Giresun ve Trabzon’dan 3'ü kadın 24 ambulans şoförü, üzerine köpük ve gres yağı kullanılarak oluşturulan kaygan zeminde ambulanslarla "ileri sürüş teknikleri eğitimi" yaptılar.

Bazı ambulans şoförleri kaygan zeminde ambulansları kullanmakta zorlanırken genel olarak eğitimde ambulans şoförlerinin başarılı oldukları görüldü.

Liman sahasındaki eğitim çalışmalarını takip eden Giresun Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Cindemir, ”Trabzon ve Giresun'da 12'şer gruplar halinde 24 şoför ileri sürüş teknik eğitimleri çalışmaları yapıyor. Şu anda kaygan zeminde araç kullanma eğitiminde kaygan zemindeki hissiyatı burada yaşatmaya ve o anda nasıl kontrol sağlayacaklarını öğretmeye çalışıyoruz. Şoförlerimiz önce kendi can güvenlikleri sonra da hastamızın emniyeti için her türlü trafik kurallarına uymaları gerekiyor ve her türlü sürüş tekniklerini de bilmeleri gerekiyor.Vatandaşlarımız Ambulanslara her konuda yardımcı olmaları gerekiyor.Bazen trafik sıkışıklığını veya başka vakalarda da ufak tefek geç kalmalarda tepki göstermemelerini istiyorum.İnsanın canı yanarken hiçbir sağlık personeli keyfi davranmaz.Yoldaki aksilikler nedeniyle geç kalmalar olabilir.Bunu da hoşgörüyle karşılamalarını bekliyoruz” dedi.

Kadın ambulans sürücüleri ise "Biz kendimize güveniyoruz. Bu eğitimler çok önemli.Erkek sürücülerde iyi kullanıyor biz kadınlar da. Ama biz kadınlar biraz daha dikkatli davranıyoruz" ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA