Egemen Bağış’tan 'Sosyal Medya Teröristleri” Benzetmesi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, teknoloji ve internetin gelişmesinin zaman zaman insanoğlu için dezavantaja dönüştüğünü belirterek, “Terörizm, artık sadece eli silahlı olanlar tarafından değil, bazen de sosyal medya teröristleri tarafından gerçekleştiriliyor” dedi.


Avrasya’nın en büyük bilişim, teknoloji ve iletişim platformu CEBİT Sinerji Zirvesi ve CEBİT Global Conferences, 18 ülkeden sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Zirvenin açılış programına Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yaptığı konuşmada Galatasaray’ın Kopenhag karşısındaki galibiyetini tebrik ederek, “Galatasaray’ı tebrik etmek istiyorum. Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde iyi bir noktadayız. İyi bir ilerleme raporu açıklandı. Bu ilerleme rapor üzerine ilk hamleyi Galatasaray yaptı. Kopenhag faslını açtı. Darısı inşallah bu akşam Trabzonspor’un başına” dedi.

“310 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ İNTERNET ERİŞİMİ SAĞLADIK”
CEBİT Fuarı’nın gençleri teknolojiyle tanıştırmak konusunda büyük rol oynağını belirten Kılıç, “Her geçen gün bu ülkenin gençleri ve çevre ülkedeki gençlerimiz için dünyadaki bütün yenilikleri ülkemize ve bölgemize taşıma hamlemize devam ediyoruz. CEBİT Avrasya Bilişim Fuarı bu yenilikleri gençlerle buluşturmak adına çok önemli bir fırsat, en iyi şekilde değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Yurtkur bünyesinde bulunan öğrencilere ücretsiz internet hizmeti verdiklerini ifade eden Suat Kılıç, “81 ilde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nda 310 binin üzerinde öğrenci olduğunu belirten Bakan Kılıç, 1 Haziran 2013 tarihinde başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz bir projeyle 310 bin gencimizi ücretsiz internet erişimine kavuşturduk. Türkiye’nin en büyük dünyanın sayılı wi-fi ağlarından birini Türkiye’de Yurtkur bünyesinde kurmayı başardık” şeklinde konuştu.

Zirveye katılan firmalara da çağrıda bulunan Bakan Kılıç, gençlerin taşımalı, dizüstü bilgisayara ihtiyacı olduğunu bu konuda kar amacı gütmeden gençlerin ön plana çıkaran tekliflere açık olduklarını söyledi.

“İSTANBUL’UN DÜNYA TEKNOLOJİ BAŞKENTİ OLMASINI KUTLUYORUZ”
İstanbul'un geçmişte Osmanlı'nın, Bizans'ın başkentliğini yaptıktan Avrupa'nın kültür ve spor başkenti olduğunu belirten Egemen Bağış, “Bugün de İstanbul'un dünya teknoloji başkenti olmasını birlikte kutluyor ve değerlendiriyoruz" dedi.

Sinerjinin enerjiyle birleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Bağış, "21. yüzyılda artık hepimizin analog hareket edip, dijital düşünüp, analog netice ortaya koymamız lazım. Yani teknolojinin bütün imkanlarından yararlanmalıyız. Mutlaka dijital düşünmeliyiz. Bütün fırsatları değerlendirmeliyiz. Ama eninde sonunda yine duyguyla alın teriyle emekle çözümleri ortaya koyabilmeliyiz. Bunun için bence İstanbul en doğru ve anlamlı bir yer” şekline konuştu.

“TERÖRİZM ARTIK SOSYAL MEDYA TERÖRİSTLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”
Teknoloji ve internetteki ilerlemenin zaman zaman insanlığa dezavantaja dönüştüğünü belirten Bakan Bağış, "Dünya teknolojisinin devlerine, dünyanın önde gelen şirketlerine baktığımız zaman İstanbul gibi bir devin omuzlarından daha ilerisini görebildiklerini görüyoruz. İstanbul gerçekten bir teknoloji merkezi olmaya başladı.

İstanbul özellikle ileriye dönük vizyonuyla çok farklı bir şehir olacağını ortaya koyuyor. Bu yüzden dünyanın birçok yerinde buna benzer fuarlar, buna benzer organizasyonlar gerçekleşiyor. Ama en iddialısının İstanbul'da olduğunu görüyoruz. Teknoloji hızla ilerliyor ve birçok alanda da bunun etkilerini görüyoruz. Faydaları gibi bazı konularda da manüplasyona açık olduğunu görüyoruz. Kimileri sosyal medyayı adeta dezenformasyon kanalı, platformu haline getirmek istiyor. Maalesef terörizm artık sadece eli silahlı olanlar tarafından değil, bazen de sosyal medya teröristleri tarafından gerçekleştiriliyor. Bu yüzden de uluslararası işbirliği çok önemli. Bu yüzden kişisel verilen korunmasında AB standartlarında yasaların geçmesi çok çok önemli ve demokratikleşme paketinin içerisinde buna yönelik çok önemli adımlar atılacak."
Bakan Bağış, bu problemleri çözmek konusunda uluslar arası işbirliğinin gerektiğini belirtti.

“TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNİ KİMSE DURDURAMAYACAKTIR”
Türkiye’nin ve İstanbul’un teknolojide hızla ilerlediğini belirten Bakan Bağış, İstanbul’un uygulanan çifte standartlar nedeniyle olimpiyatları alamadığını belirterek eleştirilerde bulundu. Bakan Bağış, şunları söyledi: "Ben olimpiyatlar İstanbul'a gelseydi çok önemli yeniliklerin de geleceğini biliyordum. Ama olimpiyatlar konusunda karşı karşıya kaldığımız aslında çifte standartlara, bu zirve aynı zamanda bir cevap verecektir. İstanbul ve Türkiye bu yeniliklerine aynı şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece Fatih projemiz bile bizim bu konuda ne kadar iddialı olduğumuz ortaya koyuyor. 16 milyon gencimize, yani Hollanda'nın nüfusu kadar öğrencimize dağıtılacak tablet bilgisayarlarla sadece ders kitaplarındaki bilgiye kavuşmaları sağlanmayacak. Aynı zamanda her bir gencin o bilgisayarın sağladığı internet aracılığıyla Metropolitan Müzesi'ndeki son sergiyi gezebilecek. Türkiye'de çok farklı bir noktaya doğru gidiyor. Türkiye'nin bu yükselişini, Türkiye'nin üzerine çorap örmek isteyenler dahil kimse durduramayacaktır.”
Konuşmaların ardından Bakan Bağış ve Bakan Kılıç katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Cebit Fuarı’nı gezen bakanlar, stantlarda yapılan çalışmaları inceledi.
Kaynak: İHA