'Çiçeğin Başkenti' Bayındır'da Vali Toprak Coşkusu

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'in çiçeği ile ünlü ilçesi Bayındır'ı ziyaret etti.

'Çiçeğin Başkenti' Bayındır'da Vali Toprak Coşkusu
Vali Toprak, Bayındır ziyaretinde ilk olarak Kaymakam Mehmet Makas'ı ve Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'i makamında ziyaret etti.
Toprak, Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi Sinema Salonu, Belediye Meclis toplantı salonu ve Belediye Hizmet Binasının diğer bölümlerini gezdi. Daha sonra Belediye Başkanlık makamına geçildi. Burada Başkan Kertiş, Vali Mustafa Toprak'a TOKİ, Kentsel Dönüşüm, Duble Yol, Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projeleri olmak üzere bir çok konuda kısa bir sunum yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, İzmir Valisi Mustafa Toprak'tan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projeleri konusunda destek istedi. Bayındır'a yaptığı ilk ziyareti olduğunu söyleyen Vali Toprak, EXPO 2020 çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasının ardından Bayındır'a ikinci bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

Ziyaret sonrası İzmir Valisi Mustafa Toprak ve beraberindekiler Bayındır Belediyesi tarafından restore edilerek içinde İlçe Halk Kütüphanesi, Bayındır Gençlik Merkezi ve Kent Müzesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitim sınıflarının olduğu Eski Tekel Hanını gezdiler. Gençlik Merkezindeki resim kursunu ziyaret eden Vali Toprak kursiyerlerle sohbet ederken, Gençlik Merkezi Müdürü Erdal İnce'den merkez hakkında bilgi aldı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce verilen bateri ve saz kursu çalışmalarını inceledi.İlçe Halk Kütüphanesi ve Kent Müzesini de gezen Vali Mustafa Toprak yapılan çalışmaların başarılı olduğunu söyledi.

Son olarak Bayındır Belediyesinin Ağustos 2013'de restorasyonu'na başladığı yapım yılı 1496 olan tarihi Hacı Sinan Külliyesi çevresi gezildi. Eski Hükümet Konağı Butik Otel'ininde gezildiği gezide butik otel odaları gezildikten sonra, otel bahçesinde Vali Toprak'a otel restorasyon çalışması hakkında bilgi verildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Bayındır ziyaretinde Kaymakam Mehmet Makas, İlçe Jandarma Komutanı Furkan Manav, Bayındır Belediye Meclis üyeleri Şükran Hızlıer ve Kemal Ertürk, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal İnce, İl Genel Meclis üyesi Şakir Mocu da hazır bulundu.
Kaynak: İHA