Emet’in Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Devlet Töreniyle Uğurlandı

Kütahya’nın Emet ilçesinde yaşayan Kore Gazisi Ahmet Özgan, vefat etti.

Emet’in Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Devlet Töreniyle Uğurlandı
İlçede yaşayan son Kore Gazisi Özgan’ın cenazesi doğum yeri olan Eğrigöz beldesinde yapılan devlet töreni ile defnedildi.

86 yaşında hayata veda eden Kore gazisi Özgan’ın cenaze törenine, Kütahya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Emet Kaymakamı Gazi Kaya, Kütahya Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Seyfi Türkan, Gediz Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdoğan Erik, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca Emet Emniyet Müdürü Akın Akkaya ve çok sayıda kalabalık katıldı.

Eğrigöz beldesi camiinde kılınan ikindi namazı sonrası düzenlenen törende konuşan Emet Müftüsü İsmail Temur insanların çalışarak her tür makam ve mevkie gelebileceklerini belirterek, ”Ancak şehitlik ve gazilik mertebeleri hayata bedeldir. Dinimizce en şerefli mertebe şehitlik mertebesi olup, Gazilikte aynı değerde kabul edilen bir mertebedir. Vatan, Millet, Bayrak, din uğrunda mücadele edip, bu yolda şehit ve gazi olanların mükafatları Allah katında verilecektir” dedi.

Özgan'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında belde mezarlığına defnedildi. Defnedilen cenazede tabuta sarılı bayrak Kütahya Jandarma Alay komutanı Yarbay Seyfi Türkan tarafından gazinin oğlu Ali Özgan’a teslim edildi.
Kaynak: İHA