Bolu'da Av Turizmi

Bolu Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, kaçak avcılara vurdukları her karaca için 3 bin, geyik için 12 bin, ayı için ise 5 bin lira ceza verildiğini söyledi.


Kentin yüzde 65'inin ormanla kaplı, yaban hayatı konusunda zengin envantere sahip olduğunu anlatan Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl içinde yurt içi ve dışından çok sayıda avcının geldiğini anlattı.

Son bir ayda Adana, Antalya, Ankara, İstanbul ve Kocaeli'den gelen avcıların 4 geyik avladığını aktaran Akay, "Av turizmi kapsamında avcılar, Yedigöller, Abant, Seben ve Kıbrıscık Yaban Hayatı Koruma Sahası'nda avlanıyor. Bazı avcılar atış yapmalarına rağmen avlarını vuramazken, 4 avcı tarafından 4 kızıl geyik avlandı" diye konuştu.

Akay, köylülerin av turizmiyle gelir sağladığını hatırlatarak, "Avcılar, geyik avlayabilmek için 3 bin 500 ila 6 bin lira arasında para ödüyor. Bu paraların bir kısmı Yaban Hayatı Koruma Sahası çevresinde bulunan köylere aktarılıyor. Bu sayede, köylülerin yabani hayvanları koruması sağlanıyor" ifadesini kullandı.

Kaçak avlanma konusunda da vatandaşları uyaran Akay, "Ülkemiz av potansiyeli yüksek bir yer. Bolu'da da çok sayıda av hayvanı bulunuyor. Bazı avcılar, izinsiz ve kaçak olarak av yapıyor. Bu konuda gerekli denetim ve çalışmalar yapılıyor. Kaçak avcılara, vurdukları karaca için 3 bin, geyik için 12 bin, ayı içini se 5 bin lira cezası veriliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA