Tav Cfo'su Burcu Geriş, Geleceği Şekillendirecek 16 Kadın Arasında

TAV Havalimanları Finans Direktörü Burcu Geriş, gelecekte küresel ekonomide ve toplumsal çalışmalarda etki sahibi olması beklenen 16 kadının katıldığı Women's Forum Rising Talents programına seçildi.


TAV açıklamasına göre, Fransa'nın Deauville şehrinde toplanan küresel foruma katılan Geriş, bu yıl yedinci kez düzenlenen yükselen yetenekler programına Türkiye'den seçilen ikinci kadın oldu.

Women's Forum toplantısı, "Açık Dünya: Rekabet, İşbirliği ve Yaratıcılık" başlığı altında toplanırken, toplantıya 80 ülkeden yaklaşık 1300 kişi katıldı.

Women's Forum, Egon Zehnder ve Eurazeo işbirliğinde düzenlenen Rising Talents programına, her yıl genç ve kendi alanlarında başarılı olan yaklaşık 20 kadın seçiliyor. Programa profesyonel ve kişisel hayatlarında üstün yetenek ve cesaret gösteren, gelecekte büyük başarılar elde etme potansiyeli bulunan, 40 yaş altı adaylar katılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Burcu Geriş, konuya ilişkin, "Bu programa katılma şansı bulduğum için büyük mutluluk duydum. Küresel ölçekte öne çıkan iş insanları ve sivil toplum temsilcileriyle tanışma ve deneyim paylaşma olanağı bulduğumuz yoğun üç gün geçirdik. Toplumun yarısını oluşturan kadınların etkin katılımlarının sağlanmasıyla ekonomik ve sosyal hayatta önemli bir sıçrama yaşanacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Geriş, TAV Havalimanları'nın istihdamda fırsat eşitliğinden çalışma koşullarının düzenlenmesine kadar, her alanda kadınların en yüksek değeri üretebileceği uygun ortamı yaratmak için çalıştığını vurgulayarak, sosyal fayda üretmeyen finansal kazanımın anlamlı olmadığına inandıklarını ve faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda toplumsal sorumluluklarını öncelikli olarak yerine getirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA