Suudi Prensinden Edirne'de Köy Ziyareti

Edirne merkeze bağlı Köşen köy halkı, Suudi Arabistan prensi Turki bin Talal bin Abdülaziz El Suud'u ağırladı.

Suudi Prensinden Edirne'de Köy Ziyareti

Osmanlı kültürüne hayranlığı ile bilinen Suudi Arabistan prensi Turki bin Talal bin Abdülaziz El Suud öğle saatlerinde Edirne merkeze bağlı 80 haneli Köşen köyünde bulunan eski bir eve gelerek burada öğle yemeği yedi. Büyük bir şaşkınlık içerisinde köylerine gelecek misafirlerini bekleyen köylüler ise el birliği ile hazırladıkları geleneksel tatları prens ve ailesi için sundular. Hamur işlerinden tatlıya kadar çeşitli yemekleri bir çırpıda hazırlayan köy kadınları, prens ve yanında bulunan üç kadını Türk misafirperverliğine yakışır bir şekilde ağırladı. Prense Edirne ziyaretinde, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da eşlik etti.

Suudi Arabistan’dan arkadaşları ile ilk olarak İstanbul’a gelen ve burada Galatasaray maçını izledikten sonra Pazar günü için Edirne’ye yola çıkan Prens Turki bin Talal bin Abdülaziz El Suud, isteği doğrultusunda seçilen eski bir kerpiç eve geldi. Bu ev içerisinde yemek yemek istediğini belirten prens, yanında bulunan bayanların görüntüsünün alınmasını istemedi. Kendisi için hazırlanan yer sofrasında yemek yedikten sonra çıkışta konuşan prens Turki bin Talal bin Abdülaziz El Suud, yemekleri mükemmel bulduğunu belirterek İslami değerlerin taşındığı Türk ve Osmanlı kültürü ile yakinen ilgilendiğini ve otantik bir evde böylesi bir yemek yemek istediği için Edirne’ye geldiğini ifade etti.

Ev sahibi Sevdik İnce ise kendilerinin şaşkınlık içinde olduğunu belirterek, “Köyümüze gelecekleri haberini aldık. İlla eski bir ev olmasını istemiş. Akşamdan bütün akrabaları toplayarak kendisi için hazırlık yapmaya başladık. Hamur işleri ve benzeri yemekleri hazırlayarak kendilerine sunduk” dedi.

Yemeğin ardından prensin yanında bulunan üç kadından ikisi ev sahibinin eşi tarafından kullanılan bir traktör ile köyü gezmek istediğini belirtti.

Bu isteği üzerine hazırlanan traktöre binen iki bayan köyde kısa bir tur attı.

Prens Turki bin Talal bin Abdülaziz El Suud yemeğin ve traktör gezisinin ardından köyden ayrılarak kent merkezine geçerek, Edirne’den ayrıldı. Prensin 'Nalabbee Al Nedaa' yani 'Sesinizi Duyuyoruz' insani yardım vakfı adında bir vakfa başkanlık ettiği ve geçtiğimiz aylarda Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli mülteciler için 2 milyon dolarlık bir yardım paketi hazırlattığı biliniyor

Kaynak: İHA