'Şenay Komutanın Azmi, Kadına Şiddeti Bitirdi'

Ordu'da Mesudiye Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Kadına Şiddete Hayır" Projesinde görev alan Türkiye'nin ilk ve tek kadın karakol komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar'ın azmi bölgede kadına şiddeti bitirme noktasına getirdi.


İlçede kaymakamlık tarafından yürütülen kadına yönelik şiddeti önleme projesinde, Türkiye'nin ilk ve tek kadın karakol komutanı Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar da yer alıyor. Evli ve bir çocuk annesi Haydar, köy köy, mahalle mahalle gezerek kadınları, şiddete maruz kalmaları durumunda neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendiriyor.

Mesudiye Kaymakamı Lütfullah Ün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede göreve geleli üç ay olduğunu, göreve başlar başlamaz "Kadına Şiddete Hayır" Projesi'ni başlattıklarını belirtti.

Projede kendisiyle Türkiye'nin ilk ve tek karakol komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar'ın da görev aldığını ifade eden Ün, şunları kaydetti:

"İlçede göreve başladığımda Türkiye'nin ilk bayan karakol komutanımızın bölgemizde olduğunu öğrendik. Bu bize mutluluk vermesinin yanında bir de fikir verdi. İlçemizde ağustos ayı itibariyle kadına şiddete yönelik 12 tane olay vardı. Bunu sıfıra indirmek için bir proje başlattık. Köy köy, hane hane dolaşıp insanlarımızı bilinçlendirip bir çalışma yapalım istedik. Şenay hanımın bir kadın olarak karakol komutanı olması bu projenin en önemli ayağıydı."

Projenin başlatılmasıyla köylerin tek tek gezildiğini anlatan Ün, şöyle devam etti:

"Projenin başlamasının hemen ardından karakol komutanımızın azmi ve gayretleri ile köylerimizi tek tek gezdik ve buradaki vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Şu anda daha 3 aylık bir süre olmasına rağmen kadına şiddet olayı yaşanmadı. İlçemizde bu olaylar son buldu. Aynı zamanda bu durum vatandaşımızın da takdirini kazanmış durumdadır. Bu konuda projede büyük emekleri olan Şenay komutanımıza çok teşekkür ederiz. Şu anda ilçemizde bu gibi suç unsurlarının azaldığı ve bittiği bir gerçektir. Bunda da komutanımızın büyük emekleri bulunmaktadır."

- "Gururlu ve mutluyuz"

Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar, görev aldığı projede sonuçların olumlu olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Haydar, şunları kaydetti:

"Kaymakamlığımız tarafından başlatılan "Kadına Şiddete Hayır Projesi" kapsamında sayın kaymakamımız tarafından projeye ben de dahil edildim. Projenin başlamasının hemen ardından köylerimizdeki evleri tek tek gezerek vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Şu anda da komutanlarımızın yardımıyla bütün köylerimizi gezmeye devam ediyoruz. Gittiğimiz her yerde kadına yönelik şiddeti engellemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda kadının gücünü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Projemizde Kaymakamımızın eşi ilçe hakimi Filare Şahin Ün de yer alıyor. Şu ana kadar projenin başlamasının ardından ilçede hiç bir olay olmadı. Güzel sonuçlar aldığımız için gururlu ve mutluyuz."

Çalışmalar kapsamında Mesudiye ilçesine bağlı Türkköy köyünü ziyaret eden Kaymakam Lütfullah Ün ve Şenay Haydar burada kadınlarla bir araya gelerek proje hakkında bilgiler verdi.

Köy halkı da çalışmalarından dolayı Kaymakam Ün ve Komutan Haydar'a teşekkür etti.

Kaynak: AA