Açtığı 'Otelde' Köpekleri Ağırlıyor

Manavgat'ta bir girişimci tarafından açılan köpek oteli ve eğitim merkezinde köpeklerin konaklaması ve eğitimi gerçekleştiriliyor.


İlçenin Sarılar beldesinde 2 bin metrekare alanda kurulu, 15 barınak bulunan köpek oteli ve eğitim merkezine isteyenler köpeklerini barınmaları için, isteyenler de doğum döneminde bırakıyor. Merkezde ayrıca köpeklerini eğitmek isteyenlere de hizmet veriliyor.

Merkezde köpeklerin barınması için sahiplerinden günlük 30 lira ücret alınıyor. Eğitim içinse aylık ücret bin liradan başlıyor, eğitimin zorluğuna göre artıyor.

K-9 Eğitim Merkezi ve Köpek Oteli adlı merkezin işletmecisi Tolgahan Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oteli iş adamlarının desteğiyle 2 ay önce hizmete açtıklarını söyledi.

Eğitim ve pansiyon alanında hizmet verdiklerini belirten Okumuş, "Manavgat'ın ilk köpek oteli olarak hizmet veriyoruz. Bölgemizde böyle bir ihtiyaç vardı. Bölgemizdeki iş adamlarının desteğiyle eğitim merkezini ve oteli kurduk. Otelimizde genelde iş adamlarının köpekleri barındırılıyor. Bazı iş adamları da eğitim için köpeklerini bize bırakıyor" dedi.

Manavgat ve Side bölgesinde yaşayan yerleşik yabancıların ülkelerine gittiklerinde köpeklerini kendilerine bıraktıklarını anlatan Okumuş, şu anda 10 köpeğe otel, 6 köpeğe de eğitim hizmeti verdiklerini kaydetti.

Köpeklere temel itaat, yarı itaat, koruma, alan koruma ve sınav eğitimleri verdiklerini belirten Okumuş, "Sınav eğitimlerinde iz sürme, AKUT tarzı eğitimlerimiz var. Ayrıca siyah Alman kurduna silah ve mermi kovanı arama eğitimi de veriyoruz" diye konuştu.

Okumuş, otellerinde siyah Alman kurdu, normal Alman kurdu, showline, kani korsa, Amerikan bulldog, rottweiler cinsi köpeklerin bulunduğunu ifade etti.

Okumuş, merkezlerinde köpek de sattıklarını, pinscher, chihuahua ve pekinez cinsi köpeklerinin bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: AA