5. Akhisar Hasat Şenliği Programı Açıklandı

Yaklaşık 12 milyon zeytin ağacına sahip Zeytin’in başkenti Akhisar’da bu yıl beşinci zeytin hasat şenliğine evsahipliği yapıyor.

5. Akhisar Hasat Şenliği Programı Açıklandı
Akhisar Ticaret Borsası önderliğinde Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Akhisar Ziraat Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi ve Zeytindostu Derneği’nin desteklediği 5. Zeytin Hasat Şenliği'nin 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi.


25 Ekim’de Akhisar’a gelecek olan şenliğe katılımcılar 26 Ekim Cumartesi günü saat 09.30 da Egea Restaurantta kahvaltıda buluşacak. Aynı gün saat 10.30 da Akhisar şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta Zeytinliova yolu üzerinde bulunan Meridyen Gıda zeytin işletmesinde açılış ve fabrika gezisi yapılacak. Saat 12.00 de aynı bölgede hasat töreni yapıldıktan sonra Keskinoğlu Şirketler Grubuna bağlı olan Ravika Köyünde gezi ve öğle yemeği verileceği bildirildi.

27 Ekim Pazar günü ise Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde belirlenen arazi üzerinde zeytin fidanı dikimi yapılacak ve saat 12.30’dan sonra özel helikopter ile katılımcılar gökyüzünden Akhisar ovası üzerinde bulunan zeytin arazilerini görecek ve ardından program son bulacak.
Kaynak: İHA