Tayyar: BDP Diyarbakır’da Sıkıntı Yaşayacak

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, BDP’nin Diyarbakır’da sıkıntı çekeceğini belirtti…

Tayyar: BDP Diyarbakır’da Sıkıntı Yaşayacak
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Bülent Çöltekin 'in hazırlayıp sunduğu 1 'e Bir programında AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve CHP İstanbul Eski Milletvekili Berhan Şimşek gündemi değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi 'ne BDP 'nin tepkilerinin konuşulduğu sırada Şamil Tayyar ' dan bomba bir iddia geldi.

'BDP 'nin Tabanı Kayıyor '

BDP 'li vekillerin 'Demokratikleşme Paketi 'ne kabak tarifi benzetmesi yapmasına 'Kabak tadı verdi'  diye sert çıkan Tayyar, 'BDP 'nin bu konudaki asıl itirazı aslında şundan kaynaklanıyor. Yerel seçimler yaklaşıyor ve bu yerel seçimlere giderken bu seçim sürecinin oluşturduğu konjektür, şuanda AK Partiye olumlu şekilde yansıyor ve BDP 'nin tabanı ciddi şekilde kayıyor ' dedi.

'AK Parti 'nin Oy Oranı Doğu'da % 90 'a Ulaştı '

Tayyar konuşmasına şöyle devam etti; Bizim yaptırdığımız, genel merkezin yaptırdığı ankete göre, üç ayrı anket ve üç ayrı ankette de AK Parti 'nin icraatlarından memnuniyet oranı Doğu 'da ve Güney Doğu 'da % 90 'a yaklaştı.

Bu bazı bölgelerde ciddi bir şekilde BDP 'yi rahatsız ediyor. Van 'ı bizim kazanma ihtimalimiz son derece yüksek. Eğer bu hava devam etsin bakın çok açık söylüyorum BDP Diyarbakır 'da da sıkıntı yaşayacak...