Sarıkamış'ta İşkur Kuraları Çekildi

Çalışma ve İş Kurumu'nun Toplum Yararına Program çerçevesinde Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde işe başlayacak olan 120 kişi, noter huzurunda bilgisayarla çekilen kurayla belirlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalıştırılacak 120 temizlik personeli için 829 kişi müracaatta bulundu. Kazımkarabekir İlkokulu Salonunda noter huzurunda bilgisayarla çekilen kurada, ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 120 asıl ve 60 yedek işçi belirlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'la yapılan protokol çerçevesinde belirlenen 120 kişiye yaklaşık 10 ay süreyle istihdam imkanı sağlanacağını söyledi.

İŞKUR'un bu uygulamasının hem kurumlara hem de vatandaşlara büyük yararının olduğunu belirten Dağdelen, "Sarıkamış'ta kış mevsimi uzun sürüyor. Tabi burada işsiz vatandaşlara 10 ay süreyle istihdam sağlamak çok önemlidir. Kurum olarak 120 kişi istihdam edeceğiz. Diğer kurumlara da kura ile işsiz vatandaşlar alınacak. İnşallah işe ihtiyacı olan vatandaşlarımız için hayırlı olur" diye konuştu.

Kurada ismi belirlenen 120 kişi, 7 Ekim Pazartesi günü iş başı yapacak.

Kaynak: AA