Sarıgöl’e Doğalgaz Müjdesi.

Ak Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammed Toy, Sarıgöl’e doğalgaz müjdesini yaptığı basın açıklamasında dile getirdi.

Sarıgöl’e Doğalgaz Müjdesi.
Ak Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy, Bakanlar Kurulu'nun, Mevcut Doğalgaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğal Gaz Ulaştırması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Kararın yayınlandığını ifade ederek’’Bakanar Kurulu tarafında alınan Kararla doğal gazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak yatırımlara ilişkin usul ve esasları var.’’ dedi.

Buna göre, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili il özel idaresince belirlenecek banka hesabına yatırmış olan ilçelere bağlantı hatları için gereken yatırımlar, BOTAŞ tarafından gerçekleştirileceğini belirten AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy, açıklamasını şöyle devam etti.’’Abone bağlantı bedeli olan 335 TL. Manisa İl Özel İdaresi'nin Sarıgöl Ziraat Bankası Şubesi’ndeki hesabına yatırılması ile Sarıgöl Doğalgaz kullanımı gerçekleştirilecektir. Tek şartımız toplam elektrik abonesinin yüzde 60 mesken abone sayısına ulaşmaktır. Doğalgaz sadece apartman dairelerine kapsamamaktadır. İmar planına dahil olan ilçemizdeki tüm mahalleleri kapsamaktadır. Doğalgaz bildiğiniz gibi sadece kombili bir sistem değil aynı zamanda sobalı da bir sistemdir. Sobalı evlerimizde doğalgaz sobası ile mutfak ve banyolarında doğalgaz rahatlıkla kullanılabilir. Bu da ekonomik olarak bizlere önemli katkı sağlayacaktır.’’ dedi.

Muhammet Toy,sözlerini şöyle devam etti. "Doğalgaz Bağlantı bedelleri yatırmak isteyen mesken elektrik abonesi bulanan Sarıgöllü hemşerilerimizin nüfus cüzdanı fotokopisi ile 28.10|2013 gününe kadar Sarıgöl Özel İdare Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.’’ dedi.

Kaynak: İHA