Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, tiyatronun yeni sezonda "Karmakarışık" adlı oyunla perdelerini açacağını söyledi.

Oyunun 26 Ekim'de sahneleneceğini belirten Şengöz, "İlçelere turne yapmayı düşünüyoruz, her ay bir ya da iki ilçede oyunu sahneye koymaya çalışacağız" dedi.

-Doğduğu hastanede göreve başladı

1988 yılında dünyaya geldiği Soma Devlet Hastanesi'nde doktor olarak göreve başlayan Zeynep Parlakgüneş, eğitiminin ardından Soma'yı ilk tercih yeri olarak seçtiğini söyledi.

Hastane başhekimi Rüştü Parlakgüneş ise kızının kendi isteği ile tıp bölümünü seçtiğini belirterek, ilk görev yerinin Soma olmasının ise kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

-Soma'da 13 çiftçi ekipmanlarını teslim aldı

İlçede ekipman almaya hak kazanan 13 çiftçiye ekipmanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Kaya bu destekleme ile çiftçilerin tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin kullanımını yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, 50'den fazla köyü olan büyük bir ilçe olduklarını hatırlatarak, yapılan 16 müracaattan 13 kişinin faydalandığını, toplam desteğin yarısı 88 bin 806 lirayı ödeyerek hibe desteğinden faydalanmış olduklarını kaydetti.

-Engelliler için kurumlara uyarı

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz'ın başkanlığında toplanan İlçe İnsan Hakları Kurulu, engellilere yönelik fiziki düzenlemelerini tamamlamayan resmi kurumlara uyarı yazısı gönderilmesine karar verdi.

Kanyılmaz ilçede engelli vatandaşlara yönelik kamu kurumlarında birtakım fiziki düzenlemeler yapıldığını hatırlatarak ancak yine de bazı eksiklerin bulunduğunu, bu eksiklerin tamamlanması için kurumlara uyarı yazısı gönderileceğini kaydetti.

-Sarıgöl'e doğalgaz müjdesi

AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammed Toy, merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla usul ve esasların olduğunu hatırlatarak "Belirlenen abone bağlantı bedelini, ilgili il özel idaresince belirlenecek banka hesabına yatırmış olan ilçelere bağlantı hatları için gereken yatırımlar, BOTAŞ tarafından gerçekleştirilecek" dedi.

Abone bağlantı bedeli olan 335 liranın, Manisa İl Özel İdaresi'nin Sarıgöl Ziraat Bankası Şubesi'ndeki hesabına yatırılması ile doğalgaz kullanımının gerçekleştirileceğini kaydeden Toy "Tek şartımız toplam elektrik abonesinin yüzde 60 mesken abone sayısına ulaşmaktır. Doğalgaz sadece apartman dairelerini kapsamamaktadır. İmar planına dahil olan ilçemizdeki tüm mahalleleri kapsamaktadır" diye konuştu.

-TUTSO yönetimi Ahmetli Kaymakamını ziyaret etti

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Ahmetli'ye yeni atanan kaymakam Necmi Akman'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Aydın, hem Turgutlu'ya hem Ahmetli'ye hizmet verdiklerini, Ahmetli'de kayıtlı 135 işletme yer aldığını, Ahmetli'nin ayrılmaz bir parçaları olduğunu söyledi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Kaymakam Akman ise Ticaret ve Sanayi Odalarının bulundukları yerin gelişmesinde çok önemli kurumlardan biri olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA