Kırıkkale'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevliler Haftası etkinlikleri kapsamında Cami, Aile ve Kadın konulu konferans düzenlendi.

Kırıkkale'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri
İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen konferansa, il Müftüsü Bekir Gerek konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa ayrıca Delice İlçe Kaymakamı Mehmet Parlak, Belediye Başkanı İhsan Biçici, ilçe Müftüsü Mustafa Köse, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Köse, "Camilerimiz çok önemli hizmetleri yerine getiren mekanlardır. Camiler dinin merkezi konumundaki mekanlardır. Bu mekanların süsleri de din hizmeti veren İmam Hatip ve Müezzin kayyımlardır" dedi.

Programda konuşan ilçe Kaymakamı Mehmet Parlak, camilerde ibadet yapmanın yanı sıra insanların sosyal olarak ibadet vesilesiyle bir araya geldiklerini ve bu beraberliğin de daha köklü kaynaşmalara vesile olduğunu söyledi.

Din görevlilerinin günün her saati görevlerinin devam ettiğini kaydeden ilçe Kaymakamı Parlak, doğumla başlayan ve ölene kadar hayatın her safhasında din görevlisinin yerinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Konferansta cami ve ibadetin önemine değinen il Müftüsü Gerek, camilerde Müslümanların gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları kutsal mekanlar olduğunu ifade etti.

Gerek, "Bilindiği üzere İslam dininde ibadet yerlerine mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah’a secde edilen yer demektir. Cami ise kelime olarak toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir. Bir mabet olarak cami, Müslümanların kendi aralarında yanyana saf durdukları, gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları, Cenab-ı Allah’ın manevi huzurunda dua ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekanlardır. Din görevlisi ise büyük bir fedakarlıkla insanımızın sosyal ve kültürel hizmetinde de bulunan kişidir. Cami cemaati olsun olmasın insanımızın doğumundan ölümüne kadar, hatta vefatından sonra da yanında vardır. İsminin konmasında, sünnetinde, askere uğurlanmasında, nikahında, hastalığında, ziyaretinde, bayramında, taziyesinde, vefatından sonra verilen yemeğinde, duasında, mevlidinde, sevincinde hep din görevlisi vardır. Kırgınlıklarının giderilmesinde, küslerin barıştırılmasında, milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekiştirilmesinin öncülüğünde hep din görevlileri bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Konferans sonunda davetlilere cami adabı konularının anlatıldığı çeşitli el broşürleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA