Hisarcık’ta ’kurban İbadeti’konulu Konferans

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından ‘ Kurban ibadeti’ konulu konferans düzenlendi.

Hisarcık’ta ’kurban İbadeti’konulu Konferans
Belediye Düğün Salonunda verilen konferans Merkez Köprübaşı Camii İmam Hatip-i Ali Doğru’nun okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

Daha sonra konuşmacı olarak kürsüye gelen Merzifon eski Vaizi Nuri Ersoy, kurban kesen insanın karakterli hale geleceğine vurgu yaparak,” Kurban kesen insan vücudundaki menfi enerjiyi havaya, suya, toprağa atar, merhametli hale gelir. Zahiren kan akıtır, can alırsınız, hayvanın ölümüne sebep verirsiniz ama Allah (cc) insanlar birbirini yaralamasın, öldürmesin diye kesmemizi emrettiği kurban ile beraber bizim olumsuz enerjilerimizi alır, bedenimizden uzaklaştırır. O zaman karakterli, merhametli, şefkatli olmak isteyen varsa kurban kessin.” dedi.

Kurbanın fitre, zekat, sadaka gibi mali bir ibadet ve aynı zamanda zengin ile fakir arasında köprü olduğunu ifade eden Ersoy,” Bir insan zenginlik noktasından nisap miktarı mala sahip olsa, yani zekat verebilecek durumda olsa, o insanın zekat alması haramdır. Ama insan bir veya daha fazla kurban kesecek kadar zengin olsa, o insan bir başkasının kestiği kurban etinden yer. O zaman Efendimiz Aleyhissalât-ü Vesselâm kurban etini Yahudi, Hıristiyan, Ateist kim varsa bütün komşularına dağıttırdığı gibi, değerli kardeşlerim kurban eti zengin, fakir, Yahudi, Hıristiyan, Ateist kim varsa dağıtılır. Bu da kurban kesti demeyin. Çiğ verin, pişirin verin, köfte yapıp verin, yani farklı şekillerde verin ki! Dostluklarımız kurbanda pekişsin “ diye konuştu.

Konferansın sonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Karakurt tarafından konuşmacı Merzifon eski Vaizi Nuri Ersoy’a çini tabak hediye edildi.
Kaynak: İHA