Genç’ten ‘demokratikleşme Paketi’ne Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cumhur Genç, Demokratikleşme Paketi’nin Akil Adamların dayatması sonucu ortaya çıktığını iddia etti.

Genç, yaptığı yazılı basın açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ne tepki gösterdi. Cumhuriyetin 90| yaşında demokrasi yönünde adımlar atılması ve sözde değil özde demokrasi arayışının güzel bir girişim olduğunu belirten Genç, şunları kaydetti:

“Gün, ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselişinde kendinle yüzleşme sahnesidir. Yalnız şunu unutmamak lazımdır ki; Bizler Osmanlı ecdadının torunları şerife bacıların çocuklarıyız. Vatanımızın topraklarında karış karış şehit kanı mevcuttur. Bu topraklarda verilen şehitler neticesinde elde edilen devletin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kültürel değerlerimizle Anadolu’nun sahibi olduk. Açıklanan Demokrasi Paketi şehitlerimizin bir vasiyeti ise neden şehit aileleri bunun karşısında duruyor. Kurulan Akil Adamlar heyetinin çalışma sistemindeki dayatmaları da bizzat ilimizde ve tüm Türkiye’de izledik. Geldiler yandaşlarıyla oturdular. Şehir dışından gelen yandaşlarını da yanlarına aldılar. Halkın tepkisini göz ardı ettiler. Bugün ise birlikte hazırlanan bir demokratik paketten bahsediliyor. Adı demokrasi ise işe Silivri’den başlayalım. Daha sonra hazırlamış olduğumuz 22 maddelik paketi samimiyetle masaya yatıralım. Dokunulmazlıklar demokrasiye ters düşer bunları da kaldıralım. Tarihte dünyada yapılmış olan hatalardan ders çıkaralım. Andımızın her gün okullarımızda okunması bir dayatma değil yetişen gençliğimize o manevi havayı işlemektir. Kültürel değerlerimizle oynamayın. Laikliğin ülkemize gelişine baktığımızda tehdit altında olan Cumhuriyetimizi gericilikten ve hurafelikten koruma amacını görüyoruz. Bugün laikliği kabul etmeyen bir anlayışa karşı Kastamonu’dan, Türkiye’den sesleniyorum birçok ülke laiklik modelini bizden almıştı gelin dünya çapında bir laiklik çizelim tekrardan. Demokrasi ile laiklik sınırlanmaz özgür bırakılır. Sınırlarını ancak Cumhuriyetle yani halkla belirlersin. yüzde 18’i kapsayan bir demokrasi değil yüzde 100’e entegrasyon sağlayan samimi bir anlayış için hazırız. Taksim'de önlerine tomaların koyulduğu değil görüşlerinin yöneticiler için önemli olduğu bir yönetim istiyoruz. Özünde biz dünyaya önder bir ülke istiyoruz”
Kaynak: İHA