Egiad İlk Meyvelerini Verdi

Enerji israfına dur diyebilmek ve şirketlerin genç yönetim kadrolarının donanımlarını artırmak adına önemli bir adım atan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)’nin organize ettiği Liderlik Akademisi ve Enerji Check Up Projesi, ilk meyvelerini verdi.

Egiad İlk Meyvelerini Verdi
Proje kapsamında eğitim alan 55 yönetici ve firma, dernek merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
EGİAD’ın 12. dönem projeleri kapsamında yürüttüğü Liderlik Akademisi ve Enerji Check Up Projesi meyvelerini verdi. EGİAD tarafından organize edilen iki proje dahilinde 55 yönetici ve firmaya dernek merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Törende Liderlik Akademisi Projesi’nden bahseden EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, eğitim programları, liderlik akademileri ve dernek projelerine katılımla şirket başarılarının daha da katlanabildiğini belirterek, “Başarıyı yakalamak için rekabet oluşturmamız gerekiyor. Bundan sonra da daha iyi noktalara ulaşmak için bu ve benzeri eğitim programlarına desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Enerji Check Up Projesi hakkında da konuşan Kaya, “Bu proje sayesinde enerji verimliliği nedir, enerji maliyeti nasıl daha da düşürülebilir öğrenmiş olduk. Küresel ısınma, sanayileşme ve artan dünya nüfusu sonucu enerji açığı bu denli hızla büyürken, bu projenin gerçekten katılımcı üyelerimiz için önemli bir kar artışı yarattığını gördük. Hem ülke ekonomisine katkı yaratmış olmaktan, hem de üyelerimizin karlılığına bir fayda sağlamaktan mutluyuz” diye konuştu.

VERİMLİ ENERJİ VE ENERJİ TASARRUFU
Ege Genç İşadamları Derneği, SETAŞ Enerji firmasıyla geçtiğimiz aylarda bir protokol imzalayarak, Enerji Check Up Projesi’ne start verdi. Üye firmalar bu proje sayesinde hiçbir bedel ödemeden, daha verimli enerji kullanımı ve tasarrufu için bilgilendirilip yönlendirildi. Proje kapsamında, EGİAD üyelerinin şirketlerinde ücretsiz olarak enerji check up faaliyeti yürütülerek, kurumsal bazda enerji verimliliğinde ciddi artışlar yaşanması hedeflendi. Proje ile iş yerleri enerji taramasından geçirilerek, enerji maliyetlerinin düşürülmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması, tasarruf edilebilecek alanların belirlenmesi gibi konularda uzman görüşlere başvuruldu.

LİDER YÖNETİCİLER
Şirketlerin genç yönetim kadrolarının donanımlarını artırmayı amaçlayan EGİAD, Liderlik Akademisi’ni de hayata geçirdi. Şirketlerin yeni nesil yöneticilerinin, uygulayabilecekleri stratejiler, krizlerle başa çıkabilme becerisi, insan yönetimi ve işletmenin kurumsallaşması konularında daha donanımlı olabilmeleri için yeni bir çalışma başlatan EGİAD, bu proje sayesinde yeni nesil bilinçli yönetici ve genç lider anlayışını gündeme getirdi. Proje kapsamında Yaşar, Dokuz Eylül, Ege, İzmir Ekonomi Üniversitelerinin akademisyenleri ve konusunda başarılı profesyoneller Uygulamalı Ekonomik Analiz, Stratejik Yönetim, Pazarlama, Finansal Analiz ve Vergi başlıkları altında 4 modül ve 90 saat üzerinden eğitim verdi.
Kaynak: İHA