Çiğli'de Miniklere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Çiğli Belediyesi tarafından üç yıldır yürütülen ‘Hayvan Sevgisi Projesi’ bu eğitim öğretim döneminde de başladı.

Çiğli'de Miniklere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde veteriner hekimler tarafından anlatılan hayvan sevgisi dersleri miniklerden büyük ilgi görüyor. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilçede yaşayan binlerce çocuğa hayvan sevgisi aşıladıklarını söyledi.

Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, anaokulu ve ilköğretim okulları öğrencileri için hayvan sevgisini artırmak ve bilinç oluşturmak amacıyla başlattığı proje öğrencilerden ve eğitim camiasından büyük beğeni topladı. Haftanın beş günü okullarından belediye araçlarıyla alınan minikler, veterinerlik binasında hayvanları hem canlı olarak görüyorlar, hem de hayvanlarla ilgili bilgi alıyorlar. Çocuklar, bakımları ve tedavileri yapılan sokak hayvanlarını yakından görüyorlar. Yavru kedi, köpek, kuş ve kaplumbağa gibi hayvanları dokunarak seviyorlar. Veterinerlik binasında çocuklarla sık sık bir araya gelen Başkan Solak da çocuklarda çevre bilincinin oluşması için doğa ve hayvanlar konusunda bilgi veriyor ve onlarla sohbet ediyor.

OKULLARLA İŞBİRLİĞİ
Çiğli Belediyesi, ilçedeki ilköğretim okullarının tamamına hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla yapılacak çalışmayla ilgili bilgi verdi. Okullardan gelen talepler doğrultusunda oluşturulan takvime göre her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere öğrenciler okullarından belediye servisleriyle alınıp veterinerliğe getirilmeye başlandı. Veteriner işlerinde görevli 5 veteriner hekim de öğrencilere eğitim vermeye başladı.

Karşılarında hayvanları canlı gören öğrenciler ise büyük heyecan yaşıyorlar. Çocuklar hayvanlara dokunabilmek için adeta yarışıyorlar.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, çocuklara çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren vermek gerektiğini belirterek, ilçede eğitim gören bütün öğrencilere bu projeyle ulaşmak istediklerini söyledi.

Okullardan projeye katılmak için yoğun talep geldiğine dikkat çeken Başkan Solak, “Çocukların çevrelerine karşı saygı içinde büyümelerini ve çevreye sahip çıkmalarını önemsiyoruz. Bu amaçla başlattığımız bu proje büyük yankı uyandırdı. Herkes projeden çok memnun” dedi.

Kaynak: İHA