Batso Başkanı Demir, Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Demokratikleşme Paketi' değerlendirirken, paketin Türkiye'nin demokratik gelişimi açısından önemli maddeleri içerdiğini söyledi.

Batso Başkanı Demir, Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi
Çözüm sürecinin de bölgeye önemli katkı sunduğunu ifade eden Abdulkadir Demir, geçmişte yatırımcılara fabrika yapın dediklerinde ham madde ve nakliye masraflarının bahane edilerek yatırıma yanaşmadıklarını dile getirdi. Demir, "O günlerde insanlarda korku vardı, sermaye kendini buralarda güvende hissetmiyordu. Çözüm süreciyle birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nin 3’ncü etabı doldu. 4’ncü etabın ilahesini yaptık. 4’ncü etap içinde 130 fabrikatörümüz yer bekliyor. Bunlar barış süreciyle alakalı gelen taleplerdir” dedi.

Batman’a tekstil alanında Türkiye’nin ilk 100’ü arasında olan Gamma Tekstil firmasının fabrika açma talebinde bulunduğunu ifade eden Demir, firma sahibini Batman’a davet ederek OSB’yi gezdirdiklerini söyledi.

Demir, yapılan ziyaretin ardından firma sahibinin, 400 işçi çalıştırmak üzere bir tekstil fabrikası için odalarına taahhütte bulunduğunu kaydetti

"14 MİLYON EURO’LUK YATIRIM GELİYOR"
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Gamma Tekstil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı'nın Batman’a iplik fabrikası da yapacağını söyledi.

Aydınlı’nın kendisinden OSB’nin 4’ncü etabından yer isteyip 14 milyon Euro’luk iplik fabrikası açacağını kaydettiğini belirten Demir, böylesi büyük bir yatırımın Batman’a kazandırılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdi. Bu yatırımların barış sürecinin meyveleri olduğunu ifade eden Demir, “Barış sürecinden önce biz kendimiz yatırım yapmazken, bugün Denizli firması burada iplik fabrikası açmayı düşünüyor” diye konuştu

Açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ni olumlu bulduğunu belirten Demir, bu konudaki görüşlerini şöyle açıkladı:
"Yıllardır siyasi partiler barajın yüzde 10 olmasından şikayetçiydiler. Şimdi barajın düşürülmesi için çalışmalar başlatıldı. Başörtüsü sorunu hepimizin sorunuydu, Türkiye’de en çok tesettür barındıran bölge Güneydoğu Bölgesi'dir. Başörtü yasağı kaldırıldı. Bölgemizde siyaset yapan siyasi partilerin hazineden yardım alamadıklarını söylüyorlardı. Bu konuda da sorun kalmadı. Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önü açıldı. Q-X-W harfleri sıkıntıydı bunlarda artık serbest oldu. İlkokullardaki öğrenci andı uygulaması önemli bir sorundu kaldırılması sevindiricidir. Köy isimlerinin değiştirilmesinin önündeki yasal engellerin kaldırılmasını da olumlu bulduk”.
Kaynak: İHA