Bakan’dan Tıp Merkezi ve İlahiyat Fakültesine Ziyaret

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ali Bakan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Bakan’dan Tıp Merkezi ve İlahiyat Fakültesine Ziyaret
Tıp merkezini ziyaretinde konuşan Bakan, sağlıkta dünyada söz sahibi olan hastanenin başarısından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Bakan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan ile yaklaşık bir saatlik görüşme yaparak, tıp merkezinin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan, “Hastanemiz dünyada adı duyulan merkezler arasında, bundan dolayı mutluyum. Hastanemizin ülke çapında değil, dünya çapında bilim adamları yetiştirdiğini duydum. Canlıdan canlıya karaciğer naklinde Avrupa birincisi ve dünya ikincisi konumunda bulunan Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde Karaciğer Nakil Enstitüsü kurulması ise üniversitenin başarısını katbekat arttırmış olacaktır. Amerika'da uzun yıllardan beri karaciğer nakli yapan birçok tanınmış merkezi geride bırakan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakil Enstitüsü'nün kurulması ile birlikte dünyanın sayılı karaciğer nakilleri konusunda referans merkezi olacağı gibi, Türkiye’nin bu alanda bilim insanı yetişmesine de ön ayak olacaktır. Bu merkezin Malatya’ya kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan ise, Bakan’ın ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan daha sonra, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.
Kaynak: İHA