'Dünya Miraslarından” Fotoğraf Sergisi Galeri Kara’da

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde (Galeri Kara), “Dünya Miraslarından” başlıklı fotoğraf sergisini Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.

'Dünya Miraslarından” Fotoğraf Sergisi Galeri Kara’da

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, Maya Uygarlığı’ndan, Guatemala’ya, Şili’den Patagonya Buzulları’na uzanan “Dünya Miraslarından” başlıklı fotoğraf sergisini Ankaralılarla buluşturuyor. Makine Mühendisi ve Fotoğraf Sanatçısı Osman Merttopçuoğlu’nun fotoğraflarından oluşan sergi, 25 Ekim’den 13 Kasım 2013’e kadar görülebilecek.

Sergi, gizemli bir tarihe sahip olan, uzun ve yorucu yolculuklarla ulaşılan Paskalya Adası’ndan, Kutuplardan sonra yeryüzünün en büyük buzullarının yer aldığı Şili ve Arjantin’e, pek çok bilim alanında ve sanatta ileri düzeyde çalışmalar yaptıkları bilinen Eski Maya Uygarlığı’nın günümüze gelebilen kültür miraslarına kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor.

OSMAN MERTTOPÇUOĞLU KİMDİR?
1965 İstanbul doğumlu olan Osman Merttopçuoğlu, 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1990’da ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans, 1998’de ise doktora yaptı. Fotoğrafa, 1992 yılında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nde sanatçı Mehmet Arslan Güven’den “Temel Fotoğraf” dersleriyle başlayan Merttopçuoğlu, çeşitli yarışmalarda ödüller aldı, karma sergilere katıldı, fotoğrafları ve röportajları dergilerde yayınlandı, fotoğraf projelerinde juri üyelikleri yaptı.

Sanatçı, Nepal, Hindistan, İran, Fas, Ürdün, Suriye, İsrail, Mısır, Çin, Arjantin, Meksika, Yunanistan, İsviçre, İspanya, İtalya, Macaristan, Vietnam, Kamboçya, Tayland gezilerinde çektiği fotoğraflardan oluşturduğu, “Seyahatlerimden I,II, III ” ve “Şili”, “Mısır”, isimli gösterileri pek çok kez sergiledi. “Paskalya Adası”, “Ada Renkleri”, “Seyahatlerimden”, “Maya Dünyası”, “Eskiden Yeniye” isimli kişisel sergileri ise yurt içinde ve dışında sergilendi.
Kaynak: İHA