Akdağmadeni Toki Konutları ve Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Temeli Törenle Atıldı

Yozgat’ın Akdağmadeni Belediyesi tarafından yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali ve TOKİ tarafından yaptırılan 424 dairelik toplu konutun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Akdağmadeni Toki Konutları ve Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Temeli Törenle Atıldı

Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer Akdağmadeni Belediye Başkanı, Suphi Daştan, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sadece Akdağmadeni ilçesinin değil bütün Türkiye’nin Yozgat’ın bütün ilçelerinin geliştiğini belirterek, “Yozgat’a yapılan Hızlı Tren hattında çalışmalar devam ediyor. Yine ilimize yapılacak olan havaalanı en önemli bir yatırımdır. Akdağmadeni ilçe belediyemiz 9 yılda 70 Milyon TL yatırım yapması önemli bir hizmet önemli bir çalışmadır. Bugün de 424 dairelik toplu konutun ve şehirlerarası otobüs terminalinin temelini atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Akdağmadeni ilçesine 2013 yılı içerisinde Yozgat genelinde Milli Eğitim Yatırımlarının toplam değeri yüzde 35 almış ve bu yıl temelleri atıldığını belirterek, “Akdağmadeni 2013 yılında eğitim sağlık gençlik tarım ve spor alanında 26 milyon TL. Akdağmadeni’ne Sodes kapsamında 350 bin, KÖYDES kapsamında 1 milyon 250 bin TL ayrılıp köylerimizin yüzde 80 hizmeti tamamlanmıştır. Köylerimizin kanalizasyon çalışması için gelen paranın yüzde 20 sini Akdağmadeni’ne ayırdık. Birliğimize 200 bin TL, Bakanımızın talimatıyla 450 bin TL Akdağmadeni ne hizmet için kullandık. Bu saydığım hizmetler sadece bir bölümüydü. Mert insanların yiğit insanların gözü pek insanların yoğun olarak yaşadığı Akdağmadeni’nde Sizlerin birlik ve beraberlik içinde yaşamanızda bizim için çok büyük bir önemi var. İlimiz ve Türkiye için büyük önemi var. Bu hizmetler Akdağmadeni’ne hayırlı uğurlu olsu” diye konuştu.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ise, siyasetin hizmet yarışı olduğunu belirterek, “2004 yılında bize emanet ettiğiniz bu bayrağı yere düşürmeden leke getirmeden Akdağmadeni’nin her tarafını hizmetle örüp bu günlere getirdik. Göreve geldiğimizde Akdağmadeni’nde su yoktu tankerlerle su taşınıyordu. İlk işimiz su sorununu çözmek oldu. Araç Parkı olmayan bir belediye vardı. Cenaze götürecek Cenaze aracı bile yoktu. 27 araç aldık 4 tanesi kepçe. Yozgat Belediyesinden sonra en borçlu belediye Akdağmadeni Belediyesi idi. Kanalizasyon Projesi olmayan bir belediye devraldık. 6 yıl içerisinde 27 km kanalizasyon yaptık. 2. Dönemimizde halk bize görev verdi ve toplam kanalizasyon 84 kilometre 50 yılda yapılan kanalizasyon Akdağmadeni’ne 24 kilometre 9 yılda yapılan kanalizasyon 85 kilometre. Biz Akdağmadeni Belediyesi olarak iddialı oluyoruz ve Orta Anadolu’da 1 numara olacağız. 1 yıl içerisine 600 bin metrekare parke taş yaptık. Şu anda bir metre yapılacak yerimiz kalmadı. Durmuyoruz sıcak asfalt yapıyoruz Akdağmadeni ilk defa sıcak asfaltla AK Parti Belediyesi döneminde tanıştı. Akdağmadeni Belediyesi istimlak ödediği para 4 milyon belediyeler satardı almazdı biz istimlak yaparak hizmet yapıyoruz. İlçemizde 3500 metrekare iki tane toplam 7 bin metrekare otopark var. Eski iktidar 950 bin liralık hizmet 5 milyon 800 TL borç bıraktı. Biz 9 yılda Akdağmadeni ne yaptığımız hizmet 70 milyon TL. Bu hizmet parası belediyenin öz kaynaklarından gelen paradır. Hizmetlerimiz her geçen gün devam etmektedir. Bugün Akdağmadeni ne yapılacak olan 424 Adet Toplu Konut ve Akdağmadeni Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA